Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cigány gyermekeket árulnak Európában

Sümeghi Lóránt

2016.02.18. 09:38

Bulgáriában a mélyszegénységben élõ cigány családok egyre gyakrabban árulják illegálisan gyermekeiket, akik Görögországon keresztül egész Európát is bejárhatják.
SZÓFIA, 9:38

Bulgáriában a mélyszegénységben élő cigány családok egyre gyakrabban árulják illegálisan gyermekeiket, akik Görögországon keresztül egész Európát is bejárhatják.

A jelenlegi adatok szerint az elmúlt tizenöt évben prosperált leginkább az európai illegális emberkereskedelem piaca, miután a kontinens délkeleti területén fekvő balkáni államok nyomortelepein élő cigány családok ebből igyekeznek megélni.

A legtöbb cigány származású édesanya Görögországba utazik állapotosan, majd gyermek nélkül tér haza, hiszen a görög állam sokkal lazább, és gyakran felfoghatatlan módon szabályozza a külföldi állampolgárságú, de Görögországban világra jött gyermekek feletti tulajdonlás feltételeit.

Bulgáriában a tavalyi évben mintegy 27 különböző illegális emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyet tárgyalt a bíróság, ezek értelmében 33 illegálisan értékesített csecsemő életéről állapították meg, hogy lényegileg portékaként kezelte őket édesanyjuk.

A tendencia nemcsak humanitárius értelemben vehető katasztrofálisnak, hanem egy torz életfelfogás nyomai és felbukkannak, miszerint a megélhetési gyermekvállalás egy járható és jövedelmező utat biztosít egyes nyomorban élő családok számára. A bolgár állam egyelőre tehetetlennek érzi magát az üggyel kapcsolatban.

(AFP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére