Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Christian Strache új párttal hódítaná vissza Ausztriát

MTI

2020.04.30. 14:50

A bukott pártelnök a Die Allianz für Österreich (DAÖ) nevű új pártjának programját két hét múlva mutatja be.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke úgy fogalmazott, örül annak, hogy visszatér a politikába. Hozzátette: szerinte egy új politikai alternatívára, egy ellenzéki politikát folytató polgári mozgalomra van szükség.

Bejelentette, hogy új pártja indul az őszre tervezett helyhatósági választásokon is. Ő maga mint listavezető Bécs polgármesteri tisztségéért indul majd, ami egyben azt jelenti, hogy győzelme esetén az ország vezetésében is részt vehet, Bécs ugyanis egyben Ausztria kilenc tartományának egyike.

A politikus kifejtette, hogy a DAÖ polgári mozgalomból fejlődött párttá, így a „szabad és bátor polgárok” számára kínál alternatívát. Bécsben már több mint ezer támogatója van. A jövő hónap közepén bemutatandó programjuk a Szabadság és Igazság címet viseli.

Strache kritikusan fogalmazott a koronavírus-járvány okozta válság nyomán kialakult ausztriai helyzetről. Szerinte „ég a tető a fejük felett”; az országban ugyanis elmondása szerint több mint 650 ezer a munkanélküli, több mint egymillióan tértek át a részmunkaidős foglalkoztatásra, és a gyárak, üzemek jelentős része is a csőd szélén áll. Az embereket nem kompenzálták az őket ért anyagi veszteség miatt, a korlátozások enyhítése – így az éttermek, szállodák megnyitása – pedig nem jelenti azt, hogy automatikusan újra munkába állhatnak azok, akik a válság idején elveszítették munkájukat.

A volt kancellár arra tett javaslatot, hogy módosítsák a csődtörvényt és az 1950-ben elfogadott járványtörvényt, dolgozzanak ki konkrét javaslatot a munkanélküliség csökkentésére, a vállalkozásoknak pedig az adó- és járulékterhek csökkentése jelentene valódi segítséget, szemben a jelenlegi hitelekkel, amelyek eladósodáshoz vezetnek.

A DAÖ tavaly decemberben alakult meg, alapítói a bevándorlásellenes szabadságpárt (FPÖ) frakciójának egykori tagjai. Strache február végén jelentette be, hogy csatlakozik a párthoz.

Az 50 éves politikus fél éve vonult ki a közéletből, miután belebukott az Ibiza-botrány néven elhíresült ügybe. Utóbbi azzal kezdődött, hogy 2019 májusában két német lap nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen az akkori FPÖ-elnök és Johann Gudenus, a párt akkori frakcióvezetője látható, amint egy – magát egy orosz oligarcha unokahúgának kiadó – nővel tárgyalnak. Strache a videó tanúsága szerint a nőnek párt- és médiatámogatásért cserébe zsíros állami megbízásokat ígért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ezt a cikket még egy nyugodalmas nyáreste is érdemes elolvasni

Ezt a cikket még egy nyugodalmas nyáreste is érdemes elolvasni

Ugyanis ez a jó öreg 7:59, a napvégi hírösszefoglaló.

Lejárt sörből megújuló energia? Miért is ne?!

Lejárt sörből megújuló energia? Miért is ne?!

Biogázt termeltek a koronavírus-járvány idején eladatlan, lejárt sörkészletből Ausztrália egyik szennyvíztisztítójának energiaellátására.

Online petíció indult Veszprém első LMBTQ-bulija ellen

Online petíció indult Veszprém első LMBTQ-bulija ellen

Egy háromgyerekes apuka küldött nyílt levelet a város polgármesterének.

Ha még veszélyhelyzet lenne, Mérő László és a 24.hu is rendőrségi idézésre számíthatna

Ha még veszélyhelyzet lenne, Mérő László és a 24.hu is rendőrségi idézésre számíthatna

A koronavírus veszélyét tökéletesen negligáló, de még ebben is önmagának ellentmondó interjút adott a 24.hu-nak Mérő László matematikus-pszichológus, aki szerint az „emberek elhitték a járványt”, amit az interjú szerzője „vaklármaként” aposztrofált, miközben az írásban óva intenek: „még nincs vége a vírushelyzetnek”. Könyörgöm, döntsék már el, ki a hülye, ők vagy az egyszeri olvasó?

Románia, Ausztria, Horvátország, Ukrajna... szinte az összes szomszédunk elesett

Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy dőlnek meg a rekordok a szomszédos országokban vírusügyileg. Romániában a legsúlyosabb a helyzet, de már az osztrákok is kezdik kongatni a vészharangot.

Gödi csoda: a DK-sok a nemzeti érdek oldalán fityiszt mutattak Gyurcsánynak

Gödi csoda: a DK-sok a nemzeti érdek oldalán fityiszt mutattak Gyurcsánynak

Kérem tisztelettel, csendesedjünk el. Nagy esemény tanúi lehetünk: megszületett a gödi csoda! Talán még ilyen nem is volt a Demokratikus Koalíció s az egész hazai baloldal történetében. A párttagságukat felfüggesztő három gödi politikus a fideszes önkormányzati képviselőkkel együtt kifejezetten a gödi emberek, a város, ha tetszik, a nemzeti érdek oldalára állt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére