Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötmilliárd dolláros büntetés elé nézhet a Facebook

Tokaji Gergő Máté

2019.07.13. 19:48

A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) sajtóértesülések szerint 5 milliárd dollárnyi bírságot rótt ki a techóriásra a Cambridge Analytica-botrány miatt. Ez a legnagyobb bírság, amit a szervezet valaha kiszabott.

Az FTC 2018 márciusában indította el vizsgálatát, miután kiderült, hogy több tízmillió Facebook-felhasználó személyes adatait osztották meg a Cambridge Analytics adatelemző céggel. A Wall Street Journal értesülése szerint 3:2 arányban szavazták meg a bírság kiszabását.

Sem az FTC, sem a Facebook nem kívánta kommentálni az esetet.

Az FTC vizsgálata megállapította, hogy a Facebook menedzsmentje megsértette azt a megállapodást, amelyet 2012-ben kötött az FTC-vel, és amelyben a közösségi médium garantálta a korábbinál gondosabb és hatékonyabb adatvédelmet. A vizsgálat során több olyan adatkezelési hiányosságra is fény derült, amely nem szerepel a megállapodásban.

A Facebooknak várhatóan trösztellenes vizsgálattal is szembe kell néznie. A The Wall Street Journal még júniusban úgy értesült, hogy az igazságügyi minisztérium trösztellenes vizsgálatot indít a Google és az Apple ellen, míg az FTC a Facebook és az Amazon esetlegesen jogszerűtlen kereskedelmi versenygyakorlatát vizsgálja majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére