Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit vezérkari főnök: az Iszlám Állam harcosai továbbra is aktívan tevékenykednek

Békési Marcell

2019.12.06. 20:00

Éves beszédében a szokásosnál aggasztóbb képet vetített előre a terrorizmus, a nagyhatalmi vetélkedés és a migráció kérdésében. Szerinte a radikális iszlámmal folytatott harc még nem zárult le, sőt.

Sir Nick Carter tábornok, az Egyesült Királyság hadseregének vezérkari főnöke a Royal United Services Institute-on tartott éves beszédében felvázolta az Egyesült Királyságra leselkedő legnagyobb veszélyeket, kihívásokat, és jelentésében több aggasztó kijelentést is tett.

Carter tábornok kijelentette, hogy az Iszlám Állam még messze nincs legyőzve, és a terrorizmus kérdése sincs megoldva.

Sőt, szerinte a terrorizmus veszélye az elmúlt években az egész régióban elszaporodott, az Iszlám Állam névleges legyőzése csak szétkergette annak korábbi harcosait, akik továbbra is tevékenykednek.

Erre szerinte a legjobb példa a másfél hete elkövetett terrortámadás a London Bridge-nél.

Szíria állapotáról megjegyezte, hogy szerinte az ország valódi lőporos hordóvá változott, mely bármelyik pillanatban robbanhat.

Figyelmeztetett rá, hogy a háború kezdetekor több mint ezer szélsőséges csoport harcolt egymás ellen Szíriában, és ezek nagy része – ha nem is mind aktív – a mai napig létezik. Ők ráadásul az utóbbi években kiegészültek még az orosz zsoldosokkal és az Iszlám Állam bujdosó tagjaival is. A helyzet tehát nem rózsás.

Becslése szerint néhány ezer szabadlábon lévő ISIS-terrorista tartózkodhat Szíriában, ám többen más, szintén instabil országba vagy Európába emigrálhattak.

Sir Nick Carter tábornok Ankarában

Carter tábornok beszédének legbaljósabb kijelentése viszont nem a terrorizmusra, hanem a világ jelenlegi állapotára vonatkozott.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a jelenlegi, viszonylag nyugalmas állapot nem tartós.

A rossz kormányzás, a konfliktusok, a lanyha gazdasági növekedés és a klímaváltozás azt vetíti előre, hogy a mostani relatíve szerény számokhoz képest szignifikánsan növekedni fog a globális migráció.

És természetesen ezen nem segít a nagyhatalmi vetélkedés és az Afrika újrafelosztásáért vívott küzdelem sem” – tette hozzá.

Nagy-Britannia rendkívüli változások korszakában van – szélesebb körű, gyorsabb és mélyrehatóbb, mint amit az emberiség bármikor megtapasztalt a világháborúkon kívül.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Autód is van: náci-e vagy?

Autód is van: náci-e vagy?

Az Extinction Rebellion szerint már az autósok is nácik.

Conor McGregor is Trump-rajongó

Conor McGregor is Trump-rajongó

Conor McGregor coming outolt, Donald Trumpot az USA egyik legnagyobb elnökének tartja. A Twitteren már alig látszik a tartalom a libsi könnyóceán miatt.

Lemondhat az Öt Csillag Mozgalom vezetője

Lemondhat az Öt Csillag Mozgalom vezetője

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter jelentős bejelentésre készül pártja, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) szerdai vezetőségi ülésén, feltételezhető, hogy lemond a párt irányításáról – jelentette az olasz sajtó. A döntés a január 26-i tartományi választások eredményét és a kormány sorsát is befolyásolhatja.

Két bombamerénylet történt Svédországban egyetlen éjszaka alatt

Két bombamerénylet történt Svédországban egyetlen éjszaka alatt

A kormány szerint a robbanószerkezeteket „rasszista indíttatásból” helyezték oda a „szélsőjobboldali svédek”. Életszerűen hangzik.

A Brexit után is maradhatnak az Egyesült Királyságban az EU-s állampolgárok

A Brexit után is maradhatnak az Egyesült Királyságban az EU-s állampolgárok

Módosításokkal hagyta jóvá kedd éjjel a Lordok Háza – londoni parlament felső kamarája – a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénytervezetét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére