Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit vezérkari főnök: az Iszlám Állam harcosai továbbra is aktívan tevékenykednek

Békési Marcell

2019.12.06. 20:00

Éves beszédében a szokásosnál aggasztóbb képet vetített előre a terrorizmus, a nagyhatalmi vetélkedés és a migráció kérdésében. Szerinte a radikális iszlámmal folytatott harc még nem zárult le, sőt.

Sir Nick Carter tábornok, az Egyesült Királyság hadseregének vezérkari főnöke a Royal United Services Institute-on tartott éves beszédében felvázolta az Egyesült Királyságra leselkedő legnagyobb veszélyeket, kihívásokat, és jelentésében több aggasztó kijelentést is tett.

Carter tábornok kijelentette, hogy az Iszlám Állam még messze nincs legyőzve, és a terrorizmus kérdése sincs megoldva.

Sőt, szerinte a terrorizmus veszélye az elmúlt években az egész régióban elszaporodott, az Iszlám Állam névleges legyőzése csak szétkergette annak korábbi harcosait, akik továbbra is tevékenykednek.

Erre szerinte a legjobb példa a másfél hete elkövetett terrortámadás a London Bridge-nél.

Szíria állapotáról megjegyezte, hogy szerinte az ország valódi lőporos hordóvá változott, mely bármelyik pillanatban robbanhat.

Figyelmeztetett rá, hogy a háború kezdetekor több mint ezer szélsőséges csoport harcolt egymás ellen Szíriában, és ezek nagy része – ha nem is mind aktív – a mai napig létezik. Ők ráadásul az utóbbi években kiegészültek még az orosz zsoldosokkal és az Iszlám Állam bujdosó tagjaival is. A helyzet tehát nem rózsás.

Becslése szerint néhány ezer szabadlábon lévő ISIS-terrorista tartózkodhat Szíriában, ám többen más, szintén instabil országba vagy Európába emigrálhattak.

Sir Nick Carter tábornok Ankarában

Carter tábornok beszédének legbaljósabb kijelentése viszont nem a terrorizmusra, hanem a világ jelenlegi állapotára vonatkozott.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a jelenlegi, viszonylag nyugalmas állapot nem tartós.

A rossz kormányzás, a konfliktusok, a lanyha gazdasági növekedés és a klímaváltozás azt vetíti előre, hogy a mostani relatíve szerény számokhoz képest szignifikánsan növekedni fog a globális migráció.

És természetesen ezen nem segít a nagyhatalmi vetélkedés és az Afrika újrafelosztásáért vívott küzdelem sem” – tette hozzá.

Nagy-Britannia rendkívüli változások korszakában van – szélesebb körű, gyorsabb és mélyrehatóbb, mint amit az emberiség bármikor megtapasztalt a világháborúkon kívül.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére