Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit iskolai kezdőszett 2019-ben: vadászkés, machete, szamurájkard

Zelenka Dóra

2019.08.23. 19:40

Nagy-Britanniában ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik valamilyen szúróeszközzel fenyegették meg iskolatársaikat.

Egy négyéves gyermek is volt azok között a fiatalkorúak között, akiket késsel való fenyegetésen értek.

Csak ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik halállal fenyegették tanárukat, diáktársaikat.

A rendőrségi adatokból kiderül, hogy az elmúlt 12 hónapban Angliában, Skóciában és Walesben összesen 1144 olyan késtartási bűncselekményt regisztráltak, amelyben a gyanúsított még kiskorú volt.

A hatóság emberei által lefoglalt fegyverek között vadászkések, macheték és szamurájkardok is voltak.

A walesi rendőrséget egy alkalommal egy négyéves gyerek miatt értesítették a tanárok, mert észrevették, hogy a kisiskolásnál kés van. Egy másik esetben egy 11 éves diákról számoltak be, aki egy manchesteri iskolában fenyegette meg diáktársát. A kisiskolás egy szövegkiemelő végét cserélte ki egy veszélyes pengére, majd azzal riogatta osztálytársait. „Hallgass rám, különben megszúrlak” – fenyegette diáktársait.

Egy egykori tanár pedig arról számolt be a rendőrségnek, hogy őt személy szerint egy hatéves diák fenyegette meg késsel egy észak-londoni iskolában.

Azt mondta leszúr és megöl. Senki sem gondolná, hogy egy hatéves kisdiák így fenyegetőzne. Elképzelni sem tudom miért csinálják ezt

- mondta a tanár, aki ezek után létrehozott egy Changing Lives nevű segélyszervezetet is, amely segítséget nyújt azoknak a fiataloknak, akik utcai bandákba kerülnek.

A kormány mindeközben egy #kinfefree – azaz „kés mentes” – kampánnyal próbálja felvenni a harcot a jelenség ellen. A kampánnyal a kormányszóvivő szerint azt a mítoszt akarják lerombolni, miszerint késsel a zsebünkben nagyobb biztonságban leszünk.

Hát itt tart Nagy-Britannia.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére