Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit egyetemistáknak elegük lett a fehér filozófusokból, számûznék õket

888.hu

2017.01.10. 08:28

Újabb dili ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában, a University of London Orientalisztikai és Afrikai Tanulmányok Intézetének diákjai számûznék a fehér filozófusokat, és azt szeretnék, ha filozófiai tanulmányaik során az afrikai és ázsiai bölcselõket részesítenék elõnyben a nyugati filozófia nagyjai, többek között Platón, Descartes és Kant helyett.
LONDON, 08:28

Újabb dili ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában, a University of London Orientalisztikai és Afrikai Tanulmányok Intézetének diákjai száműznék a fehér filozófusokat, és azt szeretnék, ha filozófiai tanulmányaik során az afrikai és ázsiai bölcselőket részesítenék előnyben a nyugati filozófia nagyjai, többek között Platón, Descartes és Kant helyett.

A diákok szerint a fehér filozófusok többségben vannak a tananyagban, mely felveti a rasszizmus vádját. Szerintük Nagy-Britanniának szembe kell néznie a gyarmati múltjával, az egyetem "dekolonizációja" pedig megköveteli a fekete és az ázsiai filozófusok előnyben részesítését.

Az egyetem hallgatói önkormányzatának (olyan HÖK-szerű sóhivatal) a 2017-es évre kitűzött céljai közt szerepel:

  • az egyetem „dekolonizációja” és
  • a fehér intézménnyel való konfrontáció.

A diákság azt szeretné, ha a fehér filozófusokat csak szükség esetén tanulnának, hiszen azok munkássága erős kritikai szemléltet igényel, főleg a felvilágosodás kori gondolkodóké. 

Hópehely generáció

A felsőoktatási intézmények tanárai szerint a 2010-es években felnőtté váló, a korábbinál sértődékenyebb, az övével ellentétes vélemény elfogadására képtelen "hópehely generáció" gúnynévvel illetett diákság rákényszeríti akaratát az egyetemekre. Az észszerűtlen követelésekhez pedig a liberális, ahogyan ők fogalmaznak a "szabadelvű" sajtó ad muníciót. Szinte minden követelésüket a média lereagálja, felnagyítja, és úgy kezeli, mintha valós probléma lenne. 

Több neves professzor is megszólalt a "filozófia fehértelenítésének" ügyében. Sir Roger Scruton aki korábban a Mandinernek adott interjút – tudatlanoknak nevezte a PC-ben (politikai korrektség) fürdő diákokat.  

Ha szerintük, létezik olyan gyarmati kontextus, amelyből Kanttól a Tiszta ész kritikája eredeztethető, szívesen meghallgatom”

– nyilatkozta.

Anthony Seldon alkancellár szerint komolyan fenyeget annak a veszélye, hogy a politikai korrektség ellenőrizhetetlenné válik. Szerinte úgy tudjuk megérteni az egykori világot, ha olyannak mutatjuk be, amilyen valójában volt, és nem írjuk át a történelmet aszerint, hogy milyen lehetett volna. 

Hiába tehát a polkorrekt attitűd, TGM-nek és Heller Ágnesnek Londonban sem lenne túl nagy sikere.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szijjártó: a keletről érkező beruházásoknak nagy szerepük volt a magyar gazdaság dimenzióváltásában

A keletről érkező beruházásoknak nagy szerepük volt a magyar gazdaság dimenzióváltásában, amelynek eredményeként az egyszerű termelésorientáltságról át tudott állni a technológiai újdonságok által működtetett gazdaságra – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Denso Gyártó Magyarország Kft. székesfehérvári logisztikai központjának pénteki átadóünnepségén.

Megint nagyon ötletes kampánnyal állt elő az FPÖ | VIDEÓ

Megint nagyon ötletes kampánnyal állt elő az FPÖ | VIDEÓ

A legutóbbi osztrák választáshoz hasonlóan ismét egészen szórakoztató kisfilmmel kampányol az Osztrák Szabadságpárt.

Országszerte Fidesz-győzelem várható, de sok múlhat a mozgósításon

Országszerte Fidesz-győzelem várható, de sok múlhat a mozgósításon

A 2014-es, a 2018-as és a 2019-es szavazások eredményei, illetve a közvélemény-kutatási adatok, valamint a helyi erőviszonyok feltérképezése alapján a Fővárosi Közgyűlés mellett a megyei közgyűlésekben, a 23 megyei jogú városban, a tízezer fő feletti városokban és a kistelepüléseken is a Fidesz-KDNP elsöprő győzelme várható az október 13-i önkormányzati választáson- derül ki a XXI. Század Intézet elemzéséből.

Beteg a világ

Beteg a világ

Nagybeteg. Hatalmas a probléma. Most azonban nem a globális felmelegedésre vagy a klímaváltozásra gondolok mint a Földünket pusztító legnagyobb veszélyre. Vagyis igen, de másképp. Vizsgáljuk meg ezt a témakört úgy, hogy kilépünk a liberális idiotizmus szűkre szabott keretei közül. Véleményem szerint ugyanis a progresszívnek csúfolt értelmiség gondolatai lassan jobban károsítják a bolygónkat, mint Argentína teljes szarvasmarha-állománya.

Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott a szlovákok elleni meccsen történtek miatt

Zárt kapus büntetést kapott a magyar válogatott a szlovákok elleni meccsen történtek miatt

Az október 13-án sorra kerülő Azerbajdzsán elleni mérkőzésen nem lehetnek nézők.

Európa biztonsága: újra kulcsszerepben Magyarország és a V4-ek

Európa biztonsága: újra kulcsszerepben Magyarország és a V4-ek

A Századvég legfrissebb elemzése szerint Trócsányi László jelölésével Magyarország kiemelt jelentőségű, az unió jövője szempontjából kulcsfontosságú területet kaphat az Európai Bizottságban.

Az a Gyöngyösi Márton oroszbérencezik, aki választási megfigyelőnek ment Donyeckba, majd kitiltották Ukrajnából

Az a Gyöngyösi Márton oroszbérencezik, aki választási megfigyelőnek ment Donyeckba, majd kitiltották Ukrajnából

Tetemes posztban sivalkodik a Jobbik EP-képviselője, melyben többek között úgy oroszbérencezi le a bevándorlásellenes pártokat, hogy ő maga a múltban Donyeckba utazott annak érdekében, hogy legitimálja választási megfigyelőként Oroszország krími annexióját. 

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére