Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bréking! Túszokat ejtett egy iszlamista Le Havre-ban

888.hu

2020.08.06. 20:21

Hat embert túszul ejtett egy férfi egy Le Havre-i bankfiókban csütörtökön, Franciaország északnyugati részén, de foglyai közül kettő már elengedett – közölte a helyi rendőrség.

A rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy a túszejtő 34 éves, és korábban pszichiátriai problémái voltak. A szóvivő azt is elmondta, hogy a férfinál lőfegyver van. Egyelőre nem tudni, hogy mik a férfi indítékai.

Rendőrségi források a Reuters hírügynökségnek azt is elmondták, hogy a hatóság szerint a támadónak iszlamista kötődése is lehet, de ezt az értesülést egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

A Le Figaro szerint az incidensben egyelőre senki sem sérült meg. Úgy tudni, hogy a túszejtőnek két követelése van, amit közvetlenül a sajtónak címzett.

Azt szeretné elérni, hogy engedjék szabadon az Izraelben fogságban lévő palesztin gyerekeket, illetve a 40 év alatti palesztinokat engedjék be a Jeruzsálemi Al-Aksza mecsetbe.

Egyelőre azonban nem tudni pontosan, hogy mik a férfi indítékai.

A lap arról is ír, hogy a 34 éves elkövető ismert a hatóságok előtt, korábban tiltott fegyverekkel bukott le és állítólag emberrablásban is érintett volt. Állítólag a titkosszolgálat is ismeri a férfit, ugyanis radikalizálódhatott.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter Twitter-oldalán közölte, hogy figyelik az eseményeket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére