Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

BRÉKING: Texas választási csalás miatt beperelte Pennsylvaniát, Michigant, Georgiát és Wisconsint

Békési Marcell

2020.12.08. 17:45

Texas kormánya azt kéri a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy érvénytelenítse a szavazás eredményét ezekben a tagállamokban választási csalás és az alkotmányos rend elleni támadás miatt.

 

Minden szem a Legfelsőbb Bíróságon

Két különböző helyről – Georgiából és Pennsylvaniából – is eljutott korábban a Legfelsőbb Bíróságig a direkt választási csalás, a választási rendszer kiskapuival való visszaélés, valamint a választási rendszer illegitim módosításának vádja fellebbezések útján, de most egy harmadik helyről is megerősítést kapott Trump tábora:

Texas állam ma hajnalban – magyar idő szerint kora délután – vádat nyújtott be a Legfelsőbb Bíróságnak, melyben választási csalással vádolja a négy felsorolt tagállamot.

Ez azért jelentős fejlemény, mert a Republikánus Párt második legnagyobb platformjának vezetője Ted Cruz texasi szenátor, a következő elnökválasztás toronymagas esélyese – akárki is nyeri a Trump–Biden párharcot. Vagyis vélhetően ő lesz a konzervatív tábor új arca.

Elemzők szerint a pennsylvaniai eset biztos győzelem lehet Trumpnak, de ahhoz, hogy megkezdhesse második ciklusát, két másik tagállamban is győznie kell jogi úton.

A Legfelsőbb Bíróságon jelenleg 6:3 arányban vezetnek a republikánus elnökök által kinevezett bírók, de egyikük már régóta átállt a másik oldalra, négyről pedig szinte biztosan tudni, hogy Trump oldalán áll, úgyhogy a következő elnök kiléte, egy magyar–lengyel Majdan esélye és egy esetleges polgárháború kirobbanása lényegében valószínűleg egyetlen bíró véleményén múlik majd.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére