Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brazíliában újabb csúcsot döntött az áldozatok száma

888.hu, MTI

2021.03.24. 07:00

A brazil hatóságok keddi közlése szerint az országban egy nap alatt 3251 halálos áldozatot követelt a Covid-19 betegség, ami minden eddiginél nagyobb napi veszteség.

 

Jair Bolsonaro elnök esti televíziós beszédében vette védelmébe kormányának a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedéseit, és az oltási kampány felgyorsítását ígérte, beszédét azonban országszerte edényzörgetős tiltakozások fogadták.

A rekordot jelentő halálozási adat rámutat a Brazíliában kialakult újabb fertőzéshullámra, amelyet a hatóságok egyelőre nem képesek megfékezni,

egyebek közt az oltási kampány nehézkes beindulása és a járványügyi korlátozások összevisszasága miatt, ami a kórházak végletes túlterhelését eredményezi.

Bolsonaro elnök, aki több ízben megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, kétségeit fejezte ki a védőoltásokkal kapcsolatban, és támadta a szövetségi államok és helyi hatóságok önálló korlátozó intézkedéseit,

rövid beszédében kijelentette, hogy kormánya egyszer sem késlekedett meghozni a világjárvány megfékezéséhez szükséges intézkedéseket, s azt ígérte, hogy 2021-et az oltások évévé teszi.

Brazília a járvány által leginkább sújtott országok egyike, csak az Egyesült Államokban több a fertőzöttek és a halálesetek száma. A 210 millió lakosú latin-amerikai országban keddre egy nap alatt 49 293 új fertőzöttet regisztráltak, amivel számuk a járvány kezdete óta 12 047 526-ra emelkedett.

A lakosság kedd este Brazília számos városában edényzörgetős tiltakozással fejezte ki haragját amiatt, hogy az elnök halovány teljesítményt mutat a mostanra már csaknem 300 ezer (295 425) ember életét kioltó járvány kezelésében.

Bolsonaro feleskette új egészségügyi miniszterét, Marcelo Queirogát, aki a Covid-járvány kezdete óta már a negyedik ezen a poszton, és a hónap közepén kinevezett szívgyógyász Eduardo Pazuello tábornokot váltja. Pazuello mindkét elődje amiatt mondott le, hogy összetűzésbe került az elnökkel a járvánnyal kapcsolatos nézetei miatt.

Bolsonaro nemzetközi ismertségre tett szert azzal, hogy mindent elkövetett a járvány miatt hozott helyi korlátozó intézkedések visszavonása érdekében, érvénytelenítette a kötelező maszkviselésre vonatkozó rendeleteket, és olyan gyógyszerek szedésére biztatott, amelyek hatásossága nem bizonyított.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére