Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrány miatt elmaradt egy maffiózóért tartott szentmise

888.hu

2016.12.29. 18:28

A helyi hatóságok betiltottak egy szentmisét Dél-Olaszországban, amelyet a helyi atya egy feltételezett maffia-fõnök lelki üdvéért mondott volna. Az esetbõl közbotrány lett.
GRUMO APPULA, 18:28

A helyi hatóságok betiltottak egy szentmisét Dél-Olaszországban, amelyet a helyi atya egy feltételezett maffiafőnök lelki üdvéért mondott volna. Az esetből botrány lett.

A 67 éves Rocco Sollecitót több lövéssel a kanadai Montrealban ölték meg még 2016 májusában. A feltételezések szerint ő volt a jobbkeze Vito Rizzutonak, a Rizzuto família fejének, aki a szervezet bűnözés közismert alakja Kanadában. A kanadai bűnözők közel állnak az olasz calabriai maffiához.

Sollecito Grumo Appulából származik, amely a dél-olaszországi Bari szomszédságában található. A maffiózó itt élő családtagjai misét szerettek volna tartani elhunyt rokonuk lelki üdvéért.

A misét Michele delle Foglie atya celebrálta volna, amelyet helyi idő szerint hétfő este fél 7-kor tartottak volna a helyi templomban, és amelyre meghívtak több helyi lakost is.

A rendőrség azonban közbeszólt. Bari rendőrfőnöke közbiztonsági aggályok miatt először arra utasította az atyát, hogy hajnalban tartsák meg a szentmisét, majd később teljesen betiltatta azt.

A ceremóniát Francesco Cacucci is betiltatta, aki Bari-Bitonto egyházmegye érseke. Cacucci botránynak nevezte a megemlékezést és felhívta az atya figyelmét arra, hogy egy ilyen megemlékezés nem méltó egy olyan emberhez, aki nem élt keresztényhez méltó életet.

A misétől eltiltott atya meg szeretné tartani a ceremóniát. Állítása szerint a pápához fog fellebbezni a döntés miatt. Az olasz sajtónak nyilatkozó delle Foglie azt mondta, hogy

a bűnösök is megérdemlik Isten könyörületét."

Az olasz Repubblica lapnak nyilatkozó pap azt is elmondta, hogy senki sem mondhatja meg neki, hogy kinek a lelki üdvéért tarthat szentmisét.

Az atya fellebbezése várhatóan nem fogja meghatni Ferenc pápát, aki a lehető legszigorúbban jár el a maffiózókkal szemben. 2014-ben a katolikus egyházfő kijelentette, hogy minden maffiózót kiátkoz a katolikus egyházból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére