Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrány a svéd Liberálisoknál: visszahívták a sorosista politikusnőt az EP-lista éléről

Bertha László

2019.04.11. 19:33

Visszahívta Cecilia Wikströmöt EP-listája élérõl a svéd liberális párt, miután a politikusnõ vállalhatatlan, a párt presztízsét súlyosan romboló botrányba keveredett. Az ügyet a svéd televízió robbantotta ki, de aztán a részleteket sajátos módon elhallgatták.

A Soros-lobbistaként nyilvántartott Wikström liberális európai parlamenti képviselőként egy kétmilliárdos adócsalással meggyanúsított cég igazgatótanácsában tevékenykedik hosszú évek óta. Egész pontosan 70 ezer svéd koronával, vagyis mintegy 6200 euróval egészíti ki havi jövedelmét a liberális politikusnő két, adócsalásba keveredett cég vezető tisztviselőjeként. Ezzel nagyjából megduplázza havi képviselői járandóságát. A svéd állami televízió hozta nyilvánosságra, hogy a Liberálisok listavezetője, Cecilia Wikström két súlyos adócsalásba keveredett óriáscég igazgatótanácsának irányító tagja hosszú évek óta – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Cecilia Wiktström 2009 óta európai parlamenti képviselő, az ALDE, vagyis a liberális frakció meghatározó, vezető tisztségeket betöltő tagja. Szélsőséges bevándorláspárti nézetei többször megmutatkoztak. Õ készítette elő például azt a jelentést, melyet az Európai Parlament bevándorláspárti többsége megszavazott 2017-ben a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről. A politikusnő rendszeresen felszólal a bevándorlást elutasító országokkal szemben, így például Magyarországgal vagy Lengyelországgal szemben is. Aktívan részt vett a Magyarországot támadó Sargentini-jelentés előkészítésében is. Állásfoglalási indítványt nyújtott be a jogállamiság és a demokrácia Lengyelországban tapasztalható helyzetéről is.

A liberális Cecilia Wikström büszkén vállalja kapcsolatát Soros Györggyel. Erről közösségi oldalán is megosztott egy fényképet, amin együtt láthatók a milliárdos brüsszeli szállodai szobájában.

A bejegyzés dátumából kiderül, hogy a nyílt társadalom eszméjét hirdető, szélsőségesen migránspárti amerikai spekuláns és az EP-képviselőnő éppen akkor találkoztak Brüsszelben, amikor Magyarországon nemzeti konzultációt tartottak a bevándorlásról. Pár nappal később fogadta el az Európai Parlament a jelentést a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről, amit éppen Wikström készített elő.

Soros György és Wiktsröm kapcsolatára több bizonyíték is van. Az EP-képviselő szerepel például azon a listán, ami Soros Gyögy megbízható szövetségeseit gyűjti össze. A dokumentumot egy brüsszeli lobbiszervezet állította össze a Nyílt Társadalom Alapítványok részére. Ebből kiderül, kik azok a képviselők, akiken keresztül Soros György befolyásolni tudja az uniós politikát.

Amikor először fény derült arra, hogy a politikusnő nagyvállalatok fizetett lobbistájaként ül az Európai Parlamentben, Cecilia Wikström azzal védekezett, hogy ez nem szabályellenes, és így is 100 százalékosan el tudja látni képviselői feladatait. „Nagy a munkabírásom” – hangsúlyozta.

A politikus vezető tisztségviselőként évek óta a súlyos adócsalási ügyekbe keveredett Beijer Alma AB és az Elekts AB cégek irányítója és jól megfizetett lobbistája.

A Beijer Alma AB először a Panama-iratok kiszivárgása után, 2016-ban került gyanúba. Anders Wall, a cég akkori vezetője és főrészvényese a Bahamákon és Svájcban hozott létre offshore vállalatokat, vagyis olyan cégeket, amelyek egyetlen célja az adóelkerülés volt. Azonban már 2013-ban is gyanítani lehetett, hogy valami nincs rendben a cég körül, amikor határozat érkezett a svéd adóhatóságtól, ebből pedig kiderült, hogy Wall több mint egymillió korona értékű külföldi vagyoni eszközöket vallott be, ami után Svédországban adóznia kellett volna, de ezt nem tette meg – írja a V4NA.

Amikor arról faggatták, hogy ez miként történhetett meg, Wall hárította a kérdéseket, semmire nem volt hajlandó válaszolni, mondván: semmi nem indokolja, hogy nyilatkozzon az ügyben, valamint nincs is oka rá, hogy bárkinek beszéljen erről. A Panama-iratok 2016-os kiszivárgása után Wall azzal védekezett, hogy útlevelének adatait ellopták, az aláírásait – amelyek már 2013-ban is szerepeltek az offshore cégek dokumentumain – odahamisították.

Cecilia Wikström 2018-ban lett a Beijer Alma AB igazgatója annak ellenére, hogy tudott a cég botrányairól. Wikström évek óta vezető tisztviselője a másik svéd cégóriásnak, az Elekta AB-nek is. A közelmúltban a svéd adóhatóság 14 millió koronás adócsalással vádolta meg Laurent Leksellt, az Elekta AB tulajdonosát és az igazgatóság elnökét, Wikström közvetlen munkatársát. Ez a cég is azzal trükközött, hogy leányvállalatokat hozott létre olyan országokban, ahol sokkal alacsonyabbak az adók, miközben valós tevékenységüket Svédországban folytatták.

Cecilia Wikström pártja, a svéd Liberálisok elismerték, hogy tudtak Wikström mellékállásairól, a gyanús cégekhez fűződő kapcsolatairól, de nem mérték fel annak igazi súlyát. A svéd liberális párt most médiakapcsolatait kihasználva igyekszik lokalizálni a botrányt, elkerülve, hogy a nemzetközi média is felkapja az esetet. Miután eltávolították a párt EP-listájáról, Cecilia Wikström cinikusan így kommentálta saját „politikai halálát”: „A liberálisok erkölcsi pánikba estek.”

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Bevándorláspártiak egymás között: megállapodtak a migránsok elosztásában

Bevándorláspártiak egymás között: megállapodtak a migránsok elosztásában

Megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok elosztási vészmechanizmusáról – jelentette be hétfőn Michael Farrugia máltai belügyminiszter.

Kiapadt Zugló kasszája

Kiapadt Zugló kasszája

Karácsony Gergelyék állítják, hogy minden a legnagyobb rendben van, azonban a számok nem ezt mutatják.

Tényleg minden poént kiöl a világból a píszí

Még a baráti, bugyuta vicceskedést sem engedi az internet népe, ha történetesen híres emberekről van szó.

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

Ilyen volt a valódi kupahangulat Borsodban

A Magyar Kupa falusi meccsei még akkor is bájosan elragadóak, ha nem egy nagy csapat látogat falura.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére