Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Börtönbüntetésre ítélték elsõ fokon a volt brazil államfõt

888.hu

2017.07.12. 22:58

Kilenc és fél év börtönbüntetésre ítélte elsõ fokon szerdán egy bíróság Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfõt a részben állami Petrobras olajvállalat keretein belül kialakított, bonyolult vesztegetési rendszerben való érintettsége miatt.
SAO PAULO, 22:58

Kilenc és fél év börtönbüntetésre ítélte első fokon szerdán egy bíróság Luiz Inácio Lula da Silva volt brazil államfőt a részben állami Petrobras olajvállalat keretein belül kialakított, bonyolult vesztegetési rendszerben való érintettsége miatt.

A volt elnök felett az ítéletet a Petrobras korrupciós ügyeit feltáró nyomozásért felelős Sergio Moro bíró mondta ki, aki Lulát korrupció és pénzmosás vádjában találta bűnösnek.

A 2014-ben indított Lava Jato (Autómosó) fedőnéven elhíresült nyomozás kiterjedt korrupciós hálózatot tárt fel, és ezzel hatalmas botrányt váltott ki Brazíliában: kiderült ugyanis, hogy számos – köztük az Odebrecht nevű – építőipari cég fizetett kenőpénzeket politikai pártoknak és befolyásos politikusoknak a Petrobras olajipari óriáscég versenytárgyalásainak megnyerése érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére