Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boris Johnson tanácsadója a magyar családvédelmi modell bevezetését javasolta

Békési Marcell

2020.01.05. 16:02

A történet egyelőre még csak javaslat szintjén mozog, de az angol baloldal már vért hörögve nácizik.

Az egész úgy kezdődött, hogy Novák Katalin egy tweetsorozatban röviden, vázlatpontokban összefoglalva leírta a magyar családvédelmi akcióterv részleteit, mindezt angolul.

Novák tweetjét osztotta meg Boris Johnson egyik politikai tanácsadója, Tim Montgomerie, azzal a megjegyzéssel, hogy

a magyar családpolitika érdemes az alapos áttanulmányozásra.

Ez volt az a momentum, ami kiverte a biztosítékot a baloldalon. Owen Jones, a brit politika influenszer SJW-fenegyereke (kb. mint itthon Gulyás Márton, csak őt követik is emberek) ment neki Montgomerie-nek, és egyben Johnsonnak:

A néhány napos tweet már sokezredik megosztásnál jár, és a vita még mindig nem állt le alatta, de csatlakozott azóta hozzá több nyugati politikus, újságíró és influenszer is.

A terv egyébként régóta az európai ideológiai viták fókuszában áll

A német Zöldek már a csok bevezetésekor kijelentették, hogy a „családtámogatás = nagybetűs nácizmus”, sőt, antiszemitizmus.

De sokan mások is kritizálták, például egy kommentsorban amiatt, hogy ez nem vonatkozik az LMBTQ-családokra (most tekintsünk el attól az apró részlettől, hogy két azonos nemű ember nehezen tud közösen gyermeket összehozni).

Azt mindenesetre elmondhatjuk, hogy a magyar családvédelmi akcióterv egyre nagyobb karriert fut be az európai politikai közbeszédben, és egyre több konzervatív kormány gondolkodik el komolyan rajta, hogy átveszi, de legalábbis elemeket emel át belőle.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére