Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boris Johnson (rém)álomországban

888.hu

2016.06.25. 21:28

Boris Johnson útjára indította miniszterelnöki kampányát, amely kivezeti Nagy-Britanniát az EU-ból. A volt londoni polgármester igyekezett megnyugtatni a kedélyeket legújabb nyilatkozataiban: nem számít gazdasági visszaesésre vagy politikai felfordulásra és a britek döntése szerinte egy biztonságosabb, termékenyebb jövõt ígér - az EU-n kívül.
LONDON, 21:28

Boris Johnson útjára indította miniszterelnöki kampányát, amely kivezeti Nagy-Britanniát az EU-ból. A volt londoni polgármester igyekezett megnyugtatni a kedélyeket legújabb nyilatkozataiban: nem számít gazdasági visszaesésre vagy politikai felfordulásra és a britek döntése szerinte egy biztonságosabb, termékenyebb jövőt ígér – az EU-n kívül.

Boris Johnson igyekezett megnyugtatni a szavazókat és a piacokat. Azt mondta, hogy nem kell sietni kilépéssel. Azt is hozzátette, hogy a döntés nem jelenti azt, hogy Nagy-Britannia elszigetelné magát a kontinenstől. Nagy-Britannia továbbra is megmarad Európa egyik vezető országának.

Juncker: takarodjatok minél hamarabb

Nem fordíthatunk hátat Európának, hiszen mi is Európa vagyunk"

– mondta.

De a korábbi londoni polgármester – David Cameron távozó brit miniszterelnök legvalószínűbb utódjaként – sosem látott magasságú akadályokat kényszerül majd átugrani.

Többen is figyelmeztették már az angolokat – például Donald Tusk, a Tanács elnöke –, hogy a kilépés fájdalmas lesz. Továbbá a britek ne reménykedjenek különleges elbánásban. Ez érthető is, hiszen az EU mindenképp elejét szeretné venni annak, hogy még többen kezdjenek el komolyan gondolkodni a kilépésen.

Az már biztosnak tűnik, hogy a briteknek nem lesz korlátlan hozzáférése az EU szabad piacához.

A pénzpiacok rosszul reagáltak a Brexitre: a font történelmi mélypontra süllyedt a dollárral szemben.

Ezenkívül Skóciában szinte biztosan újabb népszavazásra kerül sor, amely valószínűleg kilép Nagy-Britanniából és belép az EU-ba.

Amennyiben Boris Johnson lesz a következő brit miniszterelnök, összesen 52 nemzetközi szerződés újratárgyalását kell lebonyolítania.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére