Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden nagy gondban: az amerikaiak 70 százaléka szerint rossz irányba halad az országuk

888.hu/MTI

2022.10.18. 12:10

Rosszak a számok a demokratáknak. Három hét múlva márpedig Amerikában félidős választások lesznek. Itt az idő a republikánusok reneszánszának?

 

Az amerikaiak 70 százaléka elégedetlen azzal, ahogy az országukban mennek a dolgok, a demokraták 55, a republikánusok 85 százaléka fogalmazott meg negatív véleményt az Egyesült Államokban zajló folyamatokról.

– derült ki az AP hírügynökség és a NORC közvélemény-kutató hétfőn nyilvánosságra hozott reprezentatív országos felméréséből.

 

A közvélemény-kutatás szerint az egyéni szabadságjogok helyzetét tekintve az amerikaiak 58 százalék borúlátó. A demokrata választók 49, a republikánusok 67 százaléka lát aggodalomra okot adó jelenségeket a szabadságjogokkal kapcsolatban.

A felmérésből kiderült, hogy

 

az amerikaiak 71 százaléka az országa szempontjából meghatározónak tartja a novemberi törvényhozási választásokat.

 

A választók közel kétharmada szerint a gazdaság szempontjából meghatározó lesz, miként alakul a félidős választások eredménye novemberben. A republikánus választók 67 százaléka, míg a demokrata szavazók 60 százaléka tartja döntőnek a gazdaság számára, hogy ki irányítja majd a kongresszus két házát a jövőben.

A közvélemény-kutatásban azt a kérdést is feltették, hogy melyik párt képes jobban kezelni az ország előtt álló feladatokat. Az egészségügyet, terhesség-megszakítást tekintve a túlnyomó többség a demokraták politikáját tartja jobbnak, míg gazdaságpolitikában és a bűnözés elleni fellépésben a republikánusokat tartja jobbnak a túlnyomó többség.

A fegyvertartást, bevándorlást és külpolitikát illetően egy csekélyebb többség a republikánusok programját tartja meggyőzőbbnek.

A megkérdezettek többségének kedvezőtlen véleménye van mindkét nagy pártról, a demokratákról 51, a republikánusokról 62 százalék nyilatkozott kritikusan, míg a két párt meghatározó politikusa, Joe Biden jelenlegi és Donald Trump előző elnök is negatív megítélést kapott a felmérésben részt vevőktől.

Egy másik, szintén hétfőn nyilvánosságra hozott országos kutatás is rákérdezett Joe Biden és Donald Trump megítélésére. A New York Times és a Siena College közös felmérése szerint

 

a jelenlegi elnök 58 százalékos elutasítottsága meghaladja a Donald Trumpot negatívan megítélők 52 százalékos arányát.

 

Az október 9. és 12. között végzett közvélemény-kutatás szerint egy hónappal a választások előtt a szavazók 49 százaléka tervezi, hogy republikánus jelöltre voksol november 8-án, míg 45 százalék demokrata jelöltre. A többség számára a gazdaság a legfontosabb téma, 44 százalék aggódik a gazdasági helyzet miatt.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

Ukrajnának 120-140 modern nyugati harckocsit kell kapnia az első segélyhullámban szövetségeseitől – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.

Kiemelt stratégiai partnerségi megállapodást köt Magyarország és Törökország

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

A mielőbbi fegyvernyugvást nevezte célnak Ukrajnában Novák Katalin a Corriere della Sera olasz napilapban kedden megjelent interjúban. A köztársasági elnök Magyarország európai uniós tagságáról azt mondta, az ország a vállalt kötelezettségeket eddig is betartotta, ezután is betartja.

Soros György és az ő országos hálózata

Soros György és az ő országos hálózata

Az amerikai milliárdos semmit nem bíz a véletlenre. Nemcsak Budapesten fizeti az aktivistáit, hanem vidéki nagyvárosokban is. Olyan szövevényes a hálózat, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére