Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden katonákat küld Szomáliába

888.hu

2022.05.18. 10:45

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

 

„Az elnök felhatalmazta a védelmi minisztériumot, hogy visszatérjen egy kis létszámú, tartós amerikai katonai jelenlét Szomáliába.”
– mondta John Kirby, a Pentagon sajtótitkára egy hétfői sajtótájékoztatón. A döntés alapjául Lloyd Austin védelmi miniszter kérése szolgált, amit a magas rangú katonai parancsnokok javaslata és az amerikai katonák biztonságáért való aggodalom is indokolt. Az amerikai katonák biztonsága miatt, akik „további kockázatot vállaltak” azzal, hogy az elmúlt 16 hónapban „epizodikusan” települtek be és ki Szomáliába. Az amerikai katonai jelenlét szomáliai felső határa 500 főre becsülhető, tudta meg a New York Post.

 

Mindenekelőtt büszkék vagyunk arra, hogy támogatjuk a szomáliaiak saját erőfeszítéseit a saját államuk újjáépítésére, és szorosan együttműködünk más nemzetközi partnerekkel.

– mondta a tisztviselő.

Kirby elmondta, hogy az amerikai csapatok folytatni fogják a szomáliai partnererők kiképzésére, tanácsadására és támogatására irányuló küldetésüket, hogy „megzavarják, lebontsák és megfigyeljék” az al-Shabaabot.

 

„Erőink most nem vesznek részt, és nem is fognak közvetlenül részt venni harci műveletekben.” – mondta.
„A cél az, hogy lehetővé tegyük a helyi erők hatékonyabb harcát az al-Shabaab ellen.”

Elmondta, hogy az al-Shabaab megerősödött, és „fokozott fenyegetést” jelent, de tagadta, hogy lenne valamilyen konkrét fenyegetés vagy fordulópont, ami most a döntésre késztette.

 

A miniszter véleménye az volt, hogy ez az epizodikus szerepvállalási modell nem hatékony és egyre kevésbé fenntartható.”

– mondta, hozzátéve, hogy az eddigi modell miatt a katonai erők elveszítették a támadások felderítéséhez és megszakításához szükséges kritikus helyzetfelismerést. Kirby elmondta, hogy nem rendelkezik további részletekkel a tartós jelenlét csapatösszetételéről vagy arról, hogy mikor kezdődik.

A Post szerint a Biden-kormányzat az amerikai csapatok szomáliai tartós jelenlétét a Kongresszus által 9/11 után elfogadott, a katonai erő alkalmazására vonatkozó felhatalmazással indokolja, amely engedélyezte az amerikai csapatok afganisztáni jelenlétét az al-Kaida elleni harcban – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére