Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden katonákat küld Szomáliába

888.hu

2022.05.18. 10:45

A Biden-kormány hétfőn bejelentette, hogy újraindítja a „tartós” amerikai csapat jelenlétet Szomáliában, az al-Kaida szervezethez tartozó al-Shabaab fenyegetésére hivatkozva, amellyel visszafordítja Trump-kormányzat célját arra vonatkozóan, hogy kivonják a térségből a katonaságot.

 

„Az elnök felhatalmazta a védelmi minisztériumot, hogy visszatérjen egy kis létszámú, tartós amerikai katonai jelenlét Szomáliába.”
– mondta John Kirby, a Pentagon sajtótitkára egy hétfői sajtótájékoztatón. A döntés alapjául Lloyd Austin védelmi miniszter kérése szolgált, amit a magas rangú katonai parancsnokok javaslata és az amerikai katonák biztonságáért való aggodalom is indokolt. Az amerikai katonák biztonsága miatt, akik „további kockázatot vállaltak” azzal, hogy az elmúlt 16 hónapban „epizodikusan” települtek be és ki Szomáliába. Az amerikai katonai jelenlét szomáliai felső határa 500 főre becsülhető, tudta meg a New York Post.

 

Mindenekelőtt büszkék vagyunk arra, hogy támogatjuk a szomáliaiak saját erőfeszítéseit a saját államuk újjáépítésére, és szorosan együttműködünk más nemzetközi partnerekkel.

– mondta a tisztviselő.

Kirby elmondta, hogy az amerikai csapatok folytatni fogják a szomáliai partnererők kiképzésére, tanácsadására és támogatására irányuló küldetésüket, hogy „megzavarják, lebontsák és megfigyeljék” az al-Shabaabot.

 

„Erőink most nem vesznek részt, és nem is fognak közvetlenül részt venni harci műveletekben.” – mondta.
„A cél az, hogy lehetővé tegyük a helyi erők hatékonyabb harcát az al-Shabaab ellen.”

Elmondta, hogy az al-Shabaab megerősödött, és „fokozott fenyegetést” jelent, de tagadta, hogy lenne valamilyen konkrét fenyegetés vagy fordulópont, ami most a döntésre késztette.

 

A miniszter véleménye az volt, hogy ez az epizodikus szerepvállalási modell nem hatékony és egyre kevésbé fenntartható.”

– mondta, hozzátéve, hogy az eddigi modell miatt a katonai erők elveszítették a támadások felderítéséhez és megszakításához szükséges kritikus helyzetfelismerést. Kirby elmondta, hogy nem rendelkezik további részletekkel a tartós jelenlét csapatösszetételéről vagy arról, hogy mikor kezdődik.

A Post szerint a Biden-kormányzat az amerikai csapatok szomáliai tartós jelenlétét a Kongresszus által 9/11 után elfogadott, a katonai erő alkalmazására vonatkozó felhatalmazással indokolja, amely engedélyezte az amerikai csapatok afganisztáni jelenlétét az al-Kaida elleni harcban – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére