Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden kampánycsapata felfogadta Hugo Chávez unokáját tanácsadónak

Ányos Miklós

2020.05.20. 08:50

A demokraták várható elnökjelöltjének, Joe Bidennek a kampánycsapata felfogadta a néhai venezuelai diktátor, Hugo Chávez lányunokáját kampánytanácsadónak – jelentette az ABC televízió.

Julie Chávez Rodriguez korábban a demokraták elnökjelöltségéért szintén versenyző Kamala Harris kaliforniai szenátor elnökválasztási kampányának munkatársa volt, és jelenleg is a szenátor mellett dolgozik. De dolgozott Barack Obama kormányzatánál is, akkor a Fehér Háznak az LMBT-közösséggel, a spanyol ajkúakkal, a veteránokkal, a fiatalokkal és – az ABC televízió konkrétumokat nélkülöző megfogalmazása szerint – a „progresszívokkal” fenntartott kapcsolatait fogta össze és felügyelte.

Biden kampánycsapatában a feladata szintén a spanyol ajkú közösségekkel történő kapcsolattartás lesz. Ebben segítője lesz Cristóbal Alex, aki egy spanyol ajkú alapítvány korábbi igazgatója volt. Az ABC értékelése szerint a spanyol ajkú közösségekben sokan gyanakvással viseltetnek Biden iránt, mert az Obama-kormányzat alelnökeként neki is felelőssége volt illegális bevándorlók kitoloncolásában. A spanyol ajkú szavazók inkább Biden korábbi nagy vetélytársát, Bernie Sanders vermonti szenátort támogatták.

Elemzők emlékeztetnek rá, hogy az elmúlt hetekben Biden megszaporította kapcsolatfelvételeit a spanyol ajkú amerikai közösségek tagjaival és képviselőivel. Májusban felkérte az amerikai politikai életben radikális baloldaliként számontartott Alexandria Ocasio-Cortez New York-i kongresszusi képviselőt is, hogy legyen tagja az egyik munkacsoportjának. A korábban Sanders szenátort támogató és Bident élesen bíráló Ocasio-Cortez feladata a „hídépítés” Sanders és Biden támogatói között.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére