Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezzeg Románia: tavaly naponta 600 román hagyta el a saját hazáját

888.hu

2018.10.15. 19:15

A vágyvezérelt baloldali újságírók hetente tolnak egy bezzeg Romániát, de általában elhallgatják, hogy az ország a társadalmi és a politikai csõd szélén táncol, a gazdasága romokban hever, a politikai vezetése pedig csupán Brüsszel és Washington helytartójaként mûködik.

A vágyvezérelt baloldali újságírók hetente tolnak egy bezzeg Romániát, de általában elhallgatják, hogy az ország a társadalmi és a politikai csőd szélén táncol, a gazdasága romokban hever, a politikai vezetése pedig csupán Brüsszel és Washington helytartójaként működik.

A Transindex közzétett egy statisztikát, amelynek értelmében 2009 óta nem hagyta el annyi ember Romániát, mint tavaly. A román Országos Statisztikai Hivatal számaiból kiderült, hogy 2017-ben összesen 219 327 ember ment el az országból, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan nagyjából 600 személy vándorolt ki.

A lap azt is megjegyzi, hogy a leginkább érintett korosztály (nagyjából 17 százalék) a 25-29 év közötti, utánuk következnek (14,5 százalékkal) 20-24 évesek. A Világbank tavaly kiadott tanulmánya szerint 3-5 millió közé tehető azoknak a száma, akik 1990 után elhagyták Romániát.

Az Eurostat korábbi adatai szerint a romániaiak közel fele (47 százaléka) Olaszországba szeretne menni munkát vállalni, a második helyen Spanyolország következik a célországok között 22 százalékkal. A kivándorlók 6-6 százaléka választja Németországot és Nagy-Britanniát. Franciaországba 4 százaléknyi megy, míg Magyarországra 2 százaléknyi.

Angliában vécét pucol, de Romániában ő a falu bikája

A honi baloldali média szerint Románia már mindenben lekörözött bennünket, az alábbi cikkben tényszerűen bebizonyítjuk, hogy ez egyáltalán nincs így. Sőt, kísérletet teszünk annak a bemutatására, hogy miként élnek külföldön a román vendégmunkások, miközben otthon egy teljesen más képet mutatnak önmagukról. Statisztikai adatok szerint Románia nagyot veszített az uniós csatlakozással.

(Transindex)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére