Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevándorlókat mozgósítanának Trump ellen

Pörge Béla

2016.09.19. 14:28

Latin-amerikai származású demokraták bevándorlóknak adnának állampolgárságot, hogy legyõzzék Trumpot.
WASHINGTON, 14:28

Latin-amerikai származású demokraták bevándorlóknak adnának állampolgárságot, hogy legyőzzék Trumpot.

Terveik szerint 1 millió bevándorlónak kellett volna állampolgárságot kapnia június 30-ig, addig a határidőig, ameddig állampolgárságot kellett szereznie annak, aki szavazni kíván az idei elnökválasztáson.

Az ötlet csak részben sikeres, az idei évben nagyjából 600 ezren kaptak állampolgárságot, ami még így is 9 százalékkal több, mint 2012 ezen időszakában, azonban jóval kevesebb annál, amit a demokrata harcosok szerettek volna.

Latin-amerikai jogvédők most azt tervezik, hogy minél több olyan bevándorlót vesznek rá a regisztrációra, aki eddig egyáltalán nem vettek részt a választásokon.

Nem bukott még el teljesen a próbálkozás, több százezer olyan kérelem vár elbíráslásra, melyet június 30-a előtt nyújtottak be, azonban a bevándorlási hivatal malmai lassan őrölnek.

A hivatal egyik képviselője azt mondta:

igyekszünk minél gyorsabb dolgozni, a választási határidővel azonban nem foglalkozunk."

Az ötlet támogatói is így nyilatkoztak:

reméljük, minél gyorsabban dolgozik majd a hivatal, és akár több tízezer új szavazó is lehet még, de a lényeg, hogy az ügyfelek kényelméért, és ne a választásért dolgozzanak a hivatalban."

Az USA területére 8,8 millió bevándorló érkezett idén, zömmel hispánok, körülbelül harmaduk mexikóik. Nem olyan egyértelmű viszont, hogy mind Hillary Clintonra szavaznának, hiába tett Trump több mexikóiakat sértő megjegyzést.

James G. Gimpel, a Marylandi Egyetem politológusa szerint a latin-amerikai választók negyede támogatja Trumpot, és nagyjából 70 százalékuk Clintont. További érdekesség, hogy a latin-amerikaiak 57 százaléka olyan államban él, ahol szinte biztosra vehető a demokrata győzelem, tehát sokat nem veszít miattuk Trump.

(The Washington Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére