Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevándorláspárti médiumok így még nem lőtték tökön magukat

Forisek Ádám

2019.11.20. 18:28

Igen látványos bakiba futott bele több nagy hírügynökség is, miután kiderült, hogy a sztorival nem Trumpot támadták, hanem Obamát. Az eset kapcsán várjuk a választ a liberális felebarátainktól: tényleg nem létezik bevándorláspárti propaganda?

Több nemzetközi hírügynökség is (AFP, Reuters) olyan cikket közölt, miszerint jelenleg az Egyesült Államok déli határán 100 000 fiatalkorú migránst tartanak fogva. A sztorival természetesen Donald Trump elnökségét kívánták támadni, hasonló taktikát követnek egyébként a hazai ellenzékiek is Magyarországon.

A fenti sztorinak azonban volt egy súlyos szépséghibája, amelyre Manfred Nowak, az ENSZ szakértője hívta fel a figyelmet: a számok évekkel korábbról, még Trump elnöksége előttről származnak. Azaz Barack Obama volt az, akinek elnöksége alatt 100 000 fiatalkorút tartottak fogva a déli határnál. A hírügynökségek ezután a sztorival kapcsolatos cikkeket törölték, annak ellenére, hogy a közösségi oldalakon többen úgy gondolták, bölcsebb lett volna korrekciót közölniük. Miután a felelősség Trumpról átkerült Obamára, Nowak a bevándorláspárti sajtó újabb ferdítésére hívta fel a figyelmet, Obama alatt ugyanis nem arról volt szó, hogy egy bizonyos időpontban őriztek 100 000 fiatalkorú migránst, hanem a 2015-ös évben összesen.

A teljesség kedvéért le kell szögezni, hogy míg Obama 400 000 migránst deportált évente, addig Donald Trump a 2017-es hivatalba lépése óta évente 300 000 bevándorlót toloncolt ki, ám a sajtóvisszhangban mégis éles különbség tapasztalható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére