Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevándorlási korlátot és politikai forradalmat ígér a Brexit Párt

Ányos Miklós

2019.11.22. 18:45

A bevándorlás számszerű korlátozását és politikai forradalom véghezvitelét ígéri pénteken ismertetett választási programjában a legradikálisabb EU-ellenes brit politikai erő, a Brexit Párt.

A 23 oldalas, „Szerződés a néppel” címet viselő program szerint tiszta Brexitre van szükség, ami egyebek mellet azt is jelenti, hogy nem kell a brit kilépés után tervezett átmeneti időszak sem. A jelenlegi tervek szerint, ha az Egyesült Királyság a Brexit január 31-i határnapján rendezett módon, megállapodással lép ki az Európai Unióból, 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak kezdődik, melynek időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályok maradnának érvényben az Európai Unióval fennálló kétoldalú viszonyrendszerben.

Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője a választási programot bemutató sajtótájékoztatóján közölte, a párt szerint évente 50 ezer főre kell korlátozni a bevándorlók számát. Farage szerint ez az a bevándorlási szint, amely a második világháború utáni 60 évben megfelelő az Egyesült Királyság számára.

A Munkáspárt vezette akkori brit kormány nem érvényesítette a szabad mozgás átmeneti korlátozásának lehetőségét, mivel évente mindössze 5-13 ezer fős nettó bevándorlásra számított ezekből az országokból, azonban már 2005-ben csaknem 70 ezren, egyes későbbi években pedig 200 ezernél többen érkeztek a közép- és kelet-európai EU-tagországokból tartós letelepedés céljából.

A Brexitről döntő, 2016-ban tartott népszavazás óta azonban a brit statisztikai hivatal adatai szerint markánsan visszaesett az EU-társállamokból érkezők száma. Az uniós átlagon belül a közép- és kelet-európai EU-állampolgárok nettó bevándorlása egyes vizsgált időszakokban már mínuszban is járt, vagyis előfordult, hogy többen távoztak, mint ahányan érkeztek.

A Brexit Párt pénteken ismertetett választási programja szerint az Egyesült Királyság kilépése az antidemokratikus EU-ból csak a kezdet, az első lépés egy politikai forradalom felé. Ennek része a dokumentum szerint a Lordok Házának felszámolása, a politikai vita megkezdése az írott alkotmány kidolgozásáról, a választási rendszer arányosabbá tétele, valamint a Legfelsőbb Bíróság reformja, amelynek keretében politikai átvilágításnak vetnék alá a legfőbb brit fellebbviteli fórum politikai szerepet vállaló bíráit.

A Brexit Párt a 650 választókörzetből 275-ben állít jelölteket a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson. Farage nemrégiben bejelentette, hogy a párt nem indul azokban a körzetekben, amelyekben az előző, 2017-ben tartott választáson a kormányzó Konzervatív Párt jelöltjei győztek.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Új ország születhetett ma: Bougainville

A bougainvilliek 98%-os arányban szavaztak a függetlenség mellett. A Kisalföld méretű sziget eddig Pápua Új-Guinea része volt.

Egyre több a késes támadás Németországban

Egyre több késes támadás történik Németországban, de a kormányzati ígéretek ellenére továbbra sincs önálló bűnüldözési statisztikai kategória az ilyen bűncselekmények nyilvántartására – írta szerdán a Bild című német lap.

A franciákkal közösen vétóznánk meg az európai Green New Dealt

A franciákkal közösen vétóznánk meg az európai Green New Dealt

Mindkét ország érdeke, hogy az épp készülő új európai környezetvédelmi szabályozásba az atomenergia is támogatott szektorként kerüljön be, de a jelenlegi tervezetben ez nem volt benne.

Az egészségügy miatt sivalkodó libsik figyelmébe: a kormány két kórházat akar fejleszteni Budán

A kormány két kórházat akar fejleszteni Budán: a dél-budai centrumkórház (DBC) felépítése mellett a Szent János kórházat szeretné centrumkórházzá alakítani – mondta Pokorni Zoltán (Fidesz), a XII. kerület polgármestere szerdán.

Egy szó sem igaz abból, hogy beszántanák a Nemzeti Kulturális Alapot

Egy szó sem igaz abból, hogy beszántanák a Nemzeti Kulturális Alapot

Fekete Péter szerint nem lehet, hogy 700 millió forinttal támogassák a Katona József Színházat, és ne tudjon beleszólni az állam, hogy „ott van zaklatási ügy vagy nincs zaklatási ügy”.

Továbbra is óriási veszélyt jelent a terrorizmus Szíriában

Továbbra is óriási veszélyt jelent a terrorizmus Szíriában

Összehangolt lépések szükségesek a dzsihadisták ellen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére