Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bevándorlási korlátot és politikai forradalmat ígér a Brexit Párt

Ányos Miklós

2019.11.22. 18:45

A bevándorlás számszerű korlátozását és politikai forradalom véghezvitelét ígéri pénteken ismertetett választási programjában a legradikálisabb EU-ellenes brit politikai erő, a Brexit Párt.

A 23 oldalas, „Szerződés a néppel” címet viselő program szerint tiszta Brexitre van szükség, ami egyebek mellet azt is jelenti, hogy nem kell a brit kilépés után tervezett átmeneti időszak sem. A jelenlegi tervek szerint, ha az Egyesült Királyság a Brexit január 31-i határnapján rendezett módon, megállapodással lép ki az Európai Unióból, 2020. december 31-ig tartó átmeneti időszak kezdődik, melynek időtartama alatt jórészt a jelenlegi szabályok maradnának érvényben az Európai Unióval fennálló kétoldalú viszonyrendszerben.

Nigel Farage, a Brexit Párt vezetője a választási programot bemutató sajtótájékoztatóján közölte, a párt szerint évente 50 ezer főre kell korlátozni a bevándorlók számát. Farage szerint ez az a bevándorlási szint, amely a második világháború utáni 60 évben megfelelő az Egyesült Királyság számára.

A Munkáspárt vezette akkori brit kormány nem érvényesítette a szabad mozgás átmeneti korlátozásának lehetőségét, mivel évente mindössze 5-13 ezer fős nettó bevándorlásra számított ezekből az országokból, azonban már 2005-ben csaknem 70 ezren, egyes későbbi években pedig 200 ezernél többen érkeztek a közép- és kelet-európai EU-tagországokból tartós letelepedés céljából.

A Brexitről döntő, 2016-ban tartott népszavazás óta azonban a brit statisztikai hivatal adatai szerint markánsan visszaesett az EU-társállamokból érkezők száma. Az uniós átlagon belül a közép- és kelet-európai EU-állampolgárok nettó bevándorlása egyes vizsgált időszakokban már mínuszban is járt, vagyis előfordult, hogy többen távoztak, mint ahányan érkeztek.

A Brexit Párt pénteken ismertetett választási programja szerint az Egyesült Királyság kilépése az antidemokratikus EU-ból csak a kezdet, az első lépés egy politikai forradalom felé. Ennek része a dokumentum szerint a Lordok Házának felszámolása, a politikai vita megkezdése az írott alkotmány kidolgozásáról, a választási rendszer arányosabbá tétele, valamint a Legfelsőbb Bíróság reformja, amelynek keretében politikai átvilágításnak vetnék alá a legfőbb brit fellebbviteli fórum politikai szerepet vállaló bíráit.

A Brexit Párt a 650 választókörzetből 275-ben állít jelölteket a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson. Farage nemrégiben bejelentette, hogy a párt nem indul azokban a körzetekben, amelyekben az előző, 2017-ben tartott választáson a kormányzó Konzervatív Párt jelöltjei győztek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

Szembejött a valóság a német kormánnyal

Szembejött a valóság a német kormánnyal

Az alapjaiban elhibázott német energiapolitikára mindössze katalizátorként hatott az európai energiaválság, ami hónapról hónapra nehezebb helyzetbe hozza az ország vezetését. A megújuló energiaforrásokra való túlzott támaszkodás (Energiewende program), és vele párhuzamosan az atomerőművek leépítése egyenesen vezetett az energiahiányhoz, aminek orvoslására a német kormány rákényszerül a rendkívül természetszennyező szénbányák újranyitására. Az Északi Áramlat-1 és -2 elleni szabotázsakciók pedig – függetlenül attól, hogy mely ország volt az elkövető – még kiszolgáltatottabb helyzetbe sodorták Németországot. Mindennek következtében pedig az elmúlt hónapok magabiztossága is eltűnni látszik: már a német ipar vezetői figyelmeztetnek arra, hogy a gázhiány következtében a cégek tömegesen fognak külföldre menekülni, teljes iparágak fognak leállni, aminek következtében pedig a munkanélküliség aránya rekordot fog dönteni. A recesszió már most elkerülhetetlennek tűnik, a lakosság pedig további megszorításokra számíthat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére