Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bernie Sanders másodszor is jelölteti magát az amerikai elnökválasztáson

Horváth Tamás

2019.02.19. 17:05

A bevádorláspárti politikus 2016-ban Hillary Clinton vetélytársa volt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben.
WASHINGTON, 17:05

A bevándorláspárti politikus 2016-ban Hillary Clinton vetélytársa volt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemben.

Bernie Sanders vermonti szenátor kedden hivatalosan is bejelentette, hogy ismét jelölteti magát a 2020-as elnökválasztáson – írja az MTI.

A 77 éves, önmagát demokratikus szocialistaként meghatározó politikus a támogatóihoz küldött e-mailben jelentette be, hogy másodszor is indul az elnökválasztáson.

 A politikai forradalmat be kell fejezni"

– fogalmazott levelében a független, de a demokratákkal együtt politizáló szenátor.

Bernie Sanders az egyik legismertebb politikus, aki csatlakozott a demokrata párti elnökjelölt-aspiránsok népes táborához. Felmérések szerint jelenleg a legnépszerűbb is a bevándorláspárti jelöltek között. Politikai hitvallását három évvel ezelőtt elemzők még az amerikai politika peremén lévőnek ítélték, főbb elemeit azonban mára a Demokrata Párt magáénak vallja.

Általános és mindenki számára garantált egészségbiztosítást, 15 dolláros minimális órabért és ingyenes felsőoktatást szorgalmaz.

Amikor három évvel ezelőtt erről és más elképzelésekről beszéltünk, azt mondták, hogy radikálisak és szélsőségesek vagyunk"

– írta a híveinek kedden küldött levelében.

Politikájának fő elemei nem változtak a három évvel ezelőtti programjában megfogalmazottakhoz képest. A jövedelmi különbségek felszámolását és az általa korruptnak ítélt kampányfinanszírozási rendszer megváltoztatását szeretné elérni, és mint tanácsadója, Jeff Weaver a Politico című lapnak elmondta, "progresszív külpolitikát" javasol majd.

Kampányunk arról szól majd, hogy átalakítsuk országunkat és létrehozzunk egy gazdasági, társadalmi, faji és környezeti igazságosságon alapuló kormányt"

– fogalmazott kedden.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére