Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beperelte szomszédait egy agresszív vegán, mert azok a kertben grilleztek

Bokor Gábor

2019.09.03. 18:55

Az ilyen bizarr történetek rendszerint Nagy-Britanniában esnek meg, ez azonban kivételesen Ausztráliában történt.

A Perthben élő Cilla Carden évekkel ezelőtt szokott át a vegán életmódra, azaz semmiféle állati eredetű ételt nem fogyaszt. Mondjuk hiba itt is csúszott a gépezetbe, ugyanis a hölgy – bár a vegán életmód tiltja – nagy előszeretettel hord bőrkabátot. Carden amiatt került a hírekbe a napokban, mert beperelte két szomszédját. Ez még nem is lenne nagy dolog, de a nő egészen abszurd dolog miatt fordult az igazságszolgáltatáshoz: két szomszédját kerti grillezésért perelte be.

Nem tudok aludni és kimenni a szabadba, mert érzem a hús szagát

– panaszkodott Carden, aki szerint barbecue-zó szomszédai megkeserítik ezzel az életét.

A masszázsterapeutaként dolgozó asszony már egy éve pereskedik a szomszédban lakó Toan Vúval és családjával. A legnevetségesebb panaszainak egyike az volt, hogy régen imádott a háza végében lévő kertben pihenni, azonban mióta Vúék grilleznek, csak a húsnak és a halnak a szagát érzi, ami miatt már ki se mer menni. A Daily Mail ausztrál tudósítása kiemelte, hogy Carden felszólította a Vu családot, hogy a férj hagyja abba a dohányzást a saját otthonának kertjében, a gyerek pedig ne játsszon a kosárlabdával, mert az is nagyon zavarja őt, valamint vágják a füvet és követeli, hogy fessék le az őket elválasztó kerítést is.

Bármennyire nevetséges a történet, a bíróságon mégis meghallgatták Cardent, ám az összes feljelentését visszadobták, mondván emiatt nem lehet beperelni senkit. A történet itt véget is érhetne, ám még messze vagyunk attól, ugyanis a nő fellebbezett és egészen a legfelsőbb bíróságig citálta a húsevő szomszédait. Júliusban onnan is lepattintották, ám a nő még mindig nem adja fel, most a médiához fordul. Az ausztrál 9 News-nak például részletesen elmondta, miket kell elszenvednie.

Szándékosan sütnek mellettem húst, mert tudják, hogy vegán vagyok. Már nem élvezhetem a kertem okozta örömöket, ez miattuk van így. Mióta a húsok szagát érzem, nem tudok nyugodtan aludni

– mondta.

Fotó: AFP

Megkeresték az ügyben a szomszédot, aki azt mondta, már nem a hátsó kertjében sütöget, a gyerekeinek pedig megtiltotta, hogy hátul kosarazzanak. Állítólag ezzel nagyjából meg is oldódik a helyzet, azt írják, hogy a feleknek sikerült peren kívül megegyezniük. A bíróságon amúgy a bíró megjegyezte, hogy Vúék semmi törvénytelen dolgot nem csináltak, a többi szomszéduk nem panaszkodott rájuk.

Cilla Carden amúgy imádhat bíróságra járni, mert az eset után egy másik szomszédját is beperelte, abban az ügyben azonban még nem született ítélet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

A baloldal ma is görcsösen ragaszkodik Lenin tanításához

Emlékszünk jól: a baloldal következetesen kitartott amellett, hogy nem politikai, hanem szakmai okokból tartotta vissza Brüsszel a Magyarországnak járó összeget. Aztán a napokban a Szabad Európa cikkéből kiderült, hogy mégis. A gyerekek szexuális befolyásolása miatt történhetett mindez. Tehát politikai okokból, amit Orbán Viktor mai rádióinterjújában meg is erősített.

A magyarok úgy látják, hogy Ukrajna jobban járna a béketárgyalással a háború folytatása helyett

A magyarok döntő többsége (70 százalék) szerint inkább a béketárgyalások állnának Ukrajna érdekében, nem pedig a háború folytatása – derül ki a Nézőpont Intézet aktuális kutatásából. Politikai hovatartozástól függetlenül, minden társadalmi csoportban többségi álláspont, hogy az ukránok érdekében állna a béketárgyalások megkezdése.

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

A multikulturalizmus folyamatos feszültségforrást jelent

Miután a marokkói válogatott vasárnap 2-0-ás győzelmet aratott Belgium felett, a többed-generációs marokkói hátterű, ám már belga állampolgárságú bevándorlók lángba borították Brüsszelt és tűzijátékot lőttek a rendőrökre. A fősodratú médiumok szokásos valóságtorzító beszámolói szerint a vandalizmusért a „marokkói szurkolók” tehetők felelőssé, ami akár igaz is lehetne, ha a világbajnokság Belgiumban lenne és nem Katarban. Ráadásul érdekes módon hasonló eseményekre került sor a szintén nagylétszámú marokkói populációval rendelkező hollandiai Rotterdamban is. Szóval az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy a progresszívok által néhány éve még vehemensen tagadott és „szélsőjobboldali fantazmagóriának” titulált párhuzamos társadalmak integrációra képtelen bevándorlói állnak az erőszakos cselekmények mögött. De miért lepődik meg azon bárki, hogy az erős etnikai-vallási-kulturális identitással rendelkező bevándorlók nem akarnak beilleszkedni olyan nyugat-európai országokba, amelyek minden eszközzel saját kultúrájuk, szokásaik és történelmük felszámolásán munkálkodnak? A multikulturalizmus az identitásnélküli Európában egyetlen dologra képes: folyamatos feszültségforrást generálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére