Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beperelte szomszédait egy agresszív vegán, mert azok a kertben grilleztek

Bokor Gábor

2019.09.03. 18:55

Az ilyen bizarr történetek rendszerint Nagy-Britanniában esnek meg, ez azonban kivételesen Ausztráliában történt.

A Perthben élő Cilla Carden évekkel ezelőtt szokott át a vegán életmódra, azaz semmiféle állati eredetű ételt nem fogyaszt. Mondjuk hiba itt is csúszott a gépezetbe, ugyanis a hölgy – bár a vegán életmód tiltja – nagy előszeretettel hord bőrkabátot. Carden amiatt került a hírekbe a napokban, mert beperelte két szomszédját. Ez még nem is lenne nagy dolog, de a nő egészen abszurd dolog miatt fordult az igazságszolgáltatáshoz: két szomszédját kerti grillezésért perelte be.

Nem tudok aludni és kimenni a szabadba, mert érzem a hús szagát

– panaszkodott Carden, aki szerint barbecue-zó szomszédai megkeserítik ezzel az életét.

A masszázsterapeutaként dolgozó asszony már egy éve pereskedik a szomszédban lakó Toan Vúval és családjával. A legnevetségesebb panaszainak egyike az volt, hogy régen imádott a háza végében lévő kertben pihenni, azonban mióta Vúék grilleznek, csak a húsnak és a halnak a szagát érzi, ami miatt már ki se mer menni. A Daily Mail ausztrál tudósítása kiemelte, hogy Carden felszólította a Vu családot, hogy a férj hagyja abba a dohányzást a saját otthonának kertjében, a gyerek pedig ne játsszon a kosárlabdával, mert az is nagyon zavarja őt, valamint vágják a füvet és követeli, hogy fessék le az őket elválasztó kerítést is.

Bármennyire nevetséges a történet, a bíróságon mégis meghallgatták Cardent, ám az összes feljelentését visszadobták, mondván emiatt nem lehet beperelni senkit. A történet itt véget is érhetne, ám még messze vagyunk attól, ugyanis a nő fellebbezett és egészen a legfelsőbb bíróságig citálta a húsevő szomszédait. Júliusban onnan is lepattintották, ám a nő még mindig nem adja fel, most a médiához fordul. Az ausztrál 9 News-nak például részletesen elmondta, miket kell elszenvednie.

Szándékosan sütnek mellettem húst, mert tudják, hogy vegán vagyok. Már nem élvezhetem a kertem okozta örömöket, ez miattuk van így. Mióta a húsok szagát érzem, nem tudok nyugodtan aludni

– mondta.

Fotó: AFP

Megkeresték az ügyben a szomszédot, aki azt mondta, már nem a hátsó kertjében sütöget, a gyerekeinek pedig megtiltotta, hogy hátul kosarazzanak. Állítólag ezzel nagyjából meg is oldódik a helyzet, azt írják, hogy a feleknek sikerült peren kívül megegyezniük. A bíróságon amúgy a bíró megjegyezte, hogy Vúék semmi törvénytelen dolgot nem csináltak, a többi szomszéduk nem panaszkodott rájuk.

Cilla Carden amúgy imádhat bíróságra járni, mert az eset után egy másik szomszédját is beperelte, abban az ügyben azonban még nem született ítélet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére