Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belgiumban csökken a vírus terjedése, Hollandia tovább tesztel

888, MTI

2020.05.08. 21:00

Belgiumban „jó irányba tart a járványgörbe”.

Yves Van Laethen, a belga kormány virológus szakértője szerint a vírus terjedése egyértelműen csökkenőben van, a „járványmutatók zöldet jeleznek”.

A helyi sajtó tájékoztatása szerint az új fertőzéses esetek 591-gyel, a járványhoz köthető elhalálozások száma 106-tal növekedett péntekre. A sajtó szerint mindkét esetben 5 százalékos a csökkenés az elmúlt hetek napi adataihoz viszonyítva. Ugyancsak 5 százalékkal csökkent az intenzív ellátásban részesülők és 6 százalékkal a kórházi ápolásra felvettek száma. Huszonnégy óra leforgása alatt 108 embert jelentettek be egészségügyi intézményekben történő kezelésre, míg ez a szám április elején napi átlagban átlépte a hatszázat.

Hollandiában a közegészségügyi hatóság legfrissebb statisztikái szerint 71 újabb halálos áldozata volt a járványnak, így a vírus okozta betegségben elhunytak száma 5359-re emelkedett. A fertőzöttek száma 319-cel, több mint 43 ezerre nőtt. Az egészségi intézményekben a tesztelést még jobban kiterjesztették, hogy elejét vegyék a vírusgócpontok kialakulásának. Hollandiában eddig megközelítőleg 255 ezer vírustesztet végeztek el.

Luxemburgban egy nap alatt 8 új fertőzést regisztráltak, és 2, a járványhoz fűződő halálesetet jeleztek a közzétett adatok. A félmillió főt számláló nagyhercegségben eddig közel 52 ezer tesztet végeztek el. Az országban 3860 fertőzöttet tartanak nyilván, és 100-an haltak bele a vírus okozta betegségbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére