Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beismerte a Facebook: 29 millió (!) felhasználó adataihoz jutottak hozzá hackerek

Bokor Gábor

2018.10.12. 19:10

A közösségi oldal a véleménydiktatúrára komoly figyelmet fordít, az adatok biztonságára nem.

Komoly biztonsági rést talált a közösségi oldal a rendszerében. A jelentésük szerint a rendszerüket feltörő hackerek 29 millió felhasználó legbizalmasabb adataihoz jutottak hozzá. Alig pár órával azután derült ez ki, hogy a közösségi oldal bejelentette, hogy több mint ötszáz olyan aloldalt és profilt töröltek, amik politikai témájú kéretlen üzeneteket küldtek másoknak.

A Zuckerberg-birodalom csütörtökön támadta meg nyíltan a 888-at, a szerkesztőségi állásfoglalást alább olvashatjátok: 

Törléssel fenyegeti a 888-at a Facebook

A 888.hu szerkesztőségének állásfoglalása.

A mostani adatbotrányról először szeptember végén  kezdtek cikkezni. Akkor úgy nézett ki, hogy a Facebook ötvenmillió felhasználóját érinti hackertámadás. 

A vállalat szerint a támadók egy olyan biztonsági hézagot próbáltak kihasználni, amely az úgynevezett "Megtekintés mint" funkcióval kapcsolatos. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját profiljukat úgy lássák, ahogy az a közösségi oldalon mások számára megjelenik. A szóban forgó funkciót átmenetileg lekapcsolták. Egyelőre nem világos, hogy a hackerek ilyen módon hozzá tudtak-e férni az érintettek Facebook-fiókjain lévő információkhoz.

Pénteken a Facebook nyilvánosságra hozta az ügyben lefolytatott vizsgálat eredményét, melyben elismerik, hogy 29 millió felhasználó adata került illetéktelen kezekbe. Az ügyben már az FBI is nyomozást folytat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére