Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukrán szakadárok hivatalos konzulátust nyitottak Csehországban

888.hu

2016.09.02. 13:28

Megnyílt a Donyecki Népi Köztársaság hivatalos képviselete Csehországban, Ostrava városában, közvetlen az orosz konzulátus mellett.
PRÁGA, 13:28

Megnyílt a Donyecki Népi Köztársaság hivatalos képviselete Csehországban, Ostrava városában, közvetlen az orosz konzulátus mellett.

A Ria Novosztyi hírügynökség csütörtöki beszámolója szerint a képviseleti iroda megnyitásakor tüntetők kis csoportja ukrán és EU-zászlókat lengetve tiltakozott. 

Az eset pikantériáját az adja, hogy a Cseh Köztársaság külügyminisztériuma is tiltakozását fejezte ki ez ellen: szerintük a Donyecki Népi Köztársaság nem nyithat hivatalos képviseletet az országban, mert Prága nem ismeri el a Donyecki Népi Köztársaságot független államként, ennek okán diplomáciai misszió sem nyílhat.

A Donyecki Népi Köztársaság függetlenedéséről a helyi lakosság népszavazással döntött; 2014 májusában a többségi orosz lakosság elsöprő többséggel megszavazta, hogy függetlenednek a "puccsal nyugati kontroll alá vont Ukrajnától" — írták közleményükben.

A Donyecki Népköztársaság orosz nemzetiségű kelet-ukrajnai lakosok és orosz szimpatizánsok által önálló államnak kikiáltott szerveződés az Ukrajnában fekvő Donecki területen, amely semmilyen elismertséggel nem bír. A székhelyének számító Doneck (oroszosan Donyeck) városában a fontos pontokat a helyi szakadárok ellenőrzik, és a terület számos pontját uralmuk alatt tartják, illetőleg jelenleg is szervezkednek, készülnek az ukrán központi kormány lehetséges ellentámadására. 
Egy nem létező állam miért nyit konzuli irodát? 

Csehországban nem él számottevően nagy orosz vagy ukrán kisebbség, a képviseleti iroda nyitása mögött más érdekek húzódnak meg. 

A cseh Biztonsági Információs Szolgálat jelentése szerint az orosz és a kínai kémek voltak tavaly a legaktívabbak Csehországban. 

A polgári elhárítás szerint az oroszok elsősorban arra összpontosítottak, hogy az ukrajnai és a szíriai helyzettel összefüggésben információs háborút folytassanak, és ezáltal megpróbálják befolyásolni, és a maguk oldalára állítani a cseh és az európai közvéleményt. Ugyanakkor ezzel próbálták meg fellazítani az EU- és a NATO-tagállamok közti kapcsolatokat is.

A gazdasági szférában az oroszok változatlanul az energetikára összpontosítják figyelmüket. A prágai orosz nagykövetség személyzete állítólag továbbra is jóval magasabb, mint például az Egyesült Államoké vagy Kínáé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére