Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az öreg Fidel rendesen beintett Obamának

Horváth József György

2016.03.28. 16:48

Fidel Castro, Kuba egykori legendás vezetõje szerint az amerikai elnök jobban tenné, ha magába fordulna és inkább ne próbáljon meg elméleteket gyártani a kubai politikáról.
HAVANNA, 16:48

Fidel Castro, Kuba egykori legendás vezetője szerint az amerikai elnök jobban tenné, ha magába fordulna és inkább ne próbáljon meg elméleteket gyártani a kubai politikáról. 

Barack Obama amerikai elnök történelmi látogatása ellenére Kuba nem felejti az elmúlt évek összetűzéseit, és nincs szüksége a birodalom Egyesült Államok semmiféle ajándékára"

- írta hétfőn Fidel Castro, a Karib-tengeri szigetország egykori legendás vezetője, reagálva az amerikai elnök kubai látogatására.

"Obama testvér" című levelében Fidel Castro az amerikai vezető "mézesmázos szavain" élcelődik, amelyek szerinte növelték az infarktus kockázatát hallgatóságában, amikor Obamát arról hallották beszélni, hogy a kubaiak és az amerikaiak "barátok".

Obama azon szavaira, hogy "felejtsék el a múltat és nézzenek a jövőbe", a volt legfőbb vezető olyan régóta vitatott kérdéseket sorolt fel - gazdasági blokád, fegyveres invázió Kuba ellen, egy zsúfolt kubai utasszállító repülőgép felrobbantása -, amelyekre a 2014 végén kezdődött látványos enyhülés sem hozott gyógyírt.

Az amerikai-kubai üzleti kapcsolatok ígéretes és Kuba számára hasznos fejlesztésének ígéretére kitérve Castro figyelmeztetett: senki sem követelheti, hogy Kuba nemes és önfeláldozó népe lemondjon a dicsőségről és a jogairól vagy az oktatás, tudomány és kultúra segítségével elért szellemi gazdagságról".

Képesek vagyunk megtermelni az élelmiszert és más anyagi javakat, amelyekre szükségünk van"

- írta Kuba és a kubai kommunisták egykori vezetője a Granma című napilapban közzétett levelében.

Múlt heti beszédében Obama felszólította Havannát, hogy temesse el a hidegháborúból fennmaradt maradványokat, és induljon el a szabadságjogok és a demokrácia útján.

Szerény véleményem szerint az elnök forduljon magába, és ne próbáljon meg elméleteket gyártani a kubai politikáról"

- válaszolta erre Fidel Castro, aki korábban sohasem szólalt fel nyíltan a szigetországot vezető öccse, Raul Castro békülékeny diplomáciájával szemben.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére