Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olaszok jóval a támadás elõtt figyelmeztették a briteket

888.hu

2017.06.08. 08:28

Az olasz hatóságok arra figyelmeztették korábban a briteket, hogy Youssef Zaghba, a legutóbbi londoni terrortámadás egyik merénylõje dzsihádista. Az olaszok ezután a schengeni információs rendszerben nyilvántartásba vették a dzsihádistát, aki ennek ellenére visszatért Nagy-Britanniába, és a múlt hétvégén részt vett a londoni gázolásos-késeléses merényletben.
RÓMA, 8:28

Az olasz hatóságok arra figyelmeztették korábban a briteket, hogy Youssef Zaghba, a legutóbbi londoni terrortámadás egyik merénylője dzsihádista. Az olaszok ezután a schengeni információs rendszerben nyilvántartásba vették a dzsihádistát, aki ennek ellenére visszatért Nagy-Britanniába, és a múlt hétvégén részt vett a londoni gázolásos-késeléses merényletben.

A marokkói–olasz származású Zaghba 2016-ban Szíriába akart szökni, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljon, ám az olasz hatóságok feltartóztatták.

A bolognai főügyész közölte, hogy a saját szemével látta a jelentést, amelyben az olasz hatóságok figyelmeztették a briteket arról, hogy Zaghba veszélyes lehet.

Minden tőlünk telhetőt megtettünk. Meg tudtuk figyelni, és információt tudtunk adni róla a briteknek. Meg is tettük. Amióta Londonba költözött, mindössze egyszer tért vissza Olaszországba egy tíznapos időszakra. Az alatt a tíz nap alatt egyszer sem vesztettük nyomát"

– idézi a Magyar Idők a főügyész nyilatkozatát a The Guardian brit napilapra hivatkozva.

Franco Gabrieli az olaszországi rendőrség vezetője szerdán kijelentette, hogy az olasz hatóságok lelkiismerete rendben van. A rendőrség vezetője felidézte, hogy Zaghba olaszországi elfogásakor beismerte: Szíriába menne harcolni és terrorista akar lenni. Amikor kiderült, hogy a férfi Nagy-Britanniába készül, az olasz hatóságok figyelmeztették a brit elhárítást. Ennek ellenére a brit szolgálatok azt közölték, hogy a Zaghba nem szerepelt az általuk nyilvántartott potenciális dzsihádisták között.

Az olaszok mellett a spanyolok is kritizálták a brit hatóságokat. Az állampolgáraiért aggódó Spanyolország felrótta a brit hatóságoknak, hogy túl sokáig tart a merénylet áldozatainak azonosítása, így az egyik eltűntként számon tartott spanyol férfi családja embertelen szenvedésnek van kitéve.

A támadás halálos áldozatainak a száma nyolcra emelkedett, miután a hatóságok találtak egy holttestet a Temzében. Az elhunyt az a 45 éves francia állampolgár, akit eltűntként tartottak nyilván a támadás óta. Emmanuel Macron francia elnök bejelentette: három francia halt meg a terrortámadásban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére