Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Ocean Viking migránshajó kikötési engedélyt kapott a szicíliai partoknál

888.hu, MTI

2021.03.24. 08:30

Az SOS Méditerranée francia civil szervezet hajója, több mint száz bevándorlóval a fedélzetén, a szicíliai Augustában kapott kikötési engedélyt – közölte kedd este a helyi rendőrség. Lampedusa lakosai polgári keresetet nyújtottak be a Földközi-tengeren érkező migránsok mentésével foglalkozó nem kormányzati szervezetek ellen.

 

Az Ocean Viking a 116 fős csoportot líbiai vizeken vette a fedélzetére.

A bevándorlókon az olasz egészségügyi hatóságok még a hajó fedélzetén koronavírustesztet végeztek, és csak azt követően engedték őket partra szállni. Hat ember eredménye bizonyult pozitívnak. Az érkezők több mint fele szülői kíséret nélküli kiskorú vagy fiatalkorú. Többségük közép-afrikai, de a csoportban líbiaiak is vannak. Megkezdődött a bevándorlók azonosítása, majd a következő két hétre az Allegra nevű karanténhajón helyezik el őket.

A francia SOS Méditerranée norvég felségjelzésű hajója az év eleje óta második alkalommal köt ki a dél-olaszországi partoknál:

február elején az Ocean Viking 422 emberrel érkezett, közülük negyvenhatnak lett pozitív a tesztje.

Március elején a Sea-Watch 3 kötött ki egy 385 fős csoporttal, a német civil hajót az olasz hatóságok vasárnap lefoglalták.

Olaszország zárlat alatt van, a vállalatok bezárnak, a lakosokat és cégeket korlátozzák, az egyetlen, amit a kormány nem állít le, az az illegális bevándorlók kikötése. Olaszország zárva, a kikötők pedig nyitva”

– hangoztatta közösségi oldalán a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke, Giorgia Meloni.

Lampedusa lakosai bejelentették, hogy ügyvédet fogadtak fel, és polgári jogi keresetet nyújtottak be abban az eljárásban, amelyet a szicíliai Trapani ügyészsége kezdeményezett a Jugend Rettet, az Orvosok Határok Nélkül és a Save the Children civil szervezetekkel szemben illegális bevándorlás pártolása címén. A sziget lakosai sértett félnek tartják magukat, mivel évek óta szenvedő alanyai a líbiai partok felől az országba irányuló illegális migrációnak, amit civil hajók segítenek – nyilatkozta Valter Biscotto ügyvéd. A lampedusaiak kártérítést követelnek a tömeges migráció miatt egyebek közt a helyi idegenforgalomban okozott „felbecsülhetetlen” kárért.

Sajtóadatok szerint év eleje óta közel tízezren indultak el Líbiából: több mint négyezer embert a líbiai parti őrség visszafordított, 3500-an jutottak el a dél-olaszországi partokra. Utóbbiak 43 százaléka civil szervezetek hajóival érkezett.

További több mint kétezer-ötszázan Tunéziából keltek át az olasz szigetekre.

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter a NATO-tagállamok keddi külügyminiszteri ülése után hangsúlyozta, hogy Róma az Egyesült Államok közreműködését várja a líbiai helyzet stabilitásának megteremtésében. „Meg kell állítani a nyár közeledtével egyre erősödő migrációt, amely a radikalizálódás és a terrorizmus veszélyét hordozza magában” – mondta az olasz diplomácia vezetője.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szergej Lavrov keményen üzent az Egyesült Államoknak

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton az ENSZ Közgyűlésén élesen bírálta az Egyesült Államokat.

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

„Az olaszok a kampány finisében is felvállalták Magyarország megvédését az Európai Parlamentben”

Választásokat rendeznek vasárnap Olaszországban. Este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz, akik eldönthetik, hogy a két nagy koalíció közül, a Giorgia Meloni vezette jobbközépnek vagy az Enrico Letta vezette balközépnek szavaznak bizalmat. Az olaszországi sorsdöntő választásról a 888.hu Rosonczy-Kovács Mihály Lengyelország és Olaszország szakértőt, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatóját kérdezte.

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére