Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az NSA 151 millió telefonhívásról gyûjtött információt tavaly

888.hu

2017.05.03. 22:28

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) több, mint 151 millió telefonhívást figyelt meg belföldön 2016-ban, miközben csupán 42 terrorgyanús személyt kaptak el - áll a szervezet átláthatósági jelentésében. A lehallgatások magas száma azért is érdekes, mert az amerikai kormány 2015-ben szigorított a szabályokon.
WASHINGTON, 22:28

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) több, mint 151 millió telefonhívást figyelt meg belföldön 2016-ban, miközben csupán 42 terrorgyanús személyt kaptak el – áll a szervezet átláthatósági jelentésében. A lehallgatások magas száma azért is érdekes, mert az amerikai kormány 2015-ben szigorított a szabályokon.

Az NSA felügyelő szerve a Központi Hírszerző Ügynökség (DNI), amely elkészítette a szervezet átláthatósági jelentését.

A megszerzett adatok között vannak úgynevezett kommunikációs metaadatok, amelyek azt tartalmazzák, hogy ki lépett kapcsolatba kivel, ám azt nem, hogy mi hangzott el. A gyűjtött adatok egyébként még így is alacsonyabbak az elmúlt évekhez képest, amikor az NSA

több milliárdnyi beszélgetést figyelt meg naponta"

– áll a jelentésben.

Összesen 151 millió telefonbeszélgetés adatait gyűjtötték össze. Ez természetesen jóval kevesebb, mint 151 millió megfigyelt embert jelent, már azért is, mert ha valaki többször hívja ugyanazt a számot, az különálló hívásnak látszik a kimutatásban. Ha valaki két telefontársaságnál is be van bejegyezve ugyanazzal a számmal, akkor egy híváskezdeményezést kettőnek érzékel a rendszer és a számadatok között is így van feltüntetve.

A 151 milliós szám azért számít mégis magasnak, mert az NSA összesen 42 személy megfigyelésének engedélyezését kérte a külföldi hírszerzést felügyelő titkos szövetségi bíróságtól ((Foreign Intelligence Surveillance Court, FISC) – áll a jelentésben. A FISC az a szerv, amely felügyeli a titkosszolgálatok által kért megfigyelések engedélyeztetését.

A titkosszolgálatok átláthatóbb működését célzó intézkedések, így például a legújabb átláthatósági jelentés azután lettek a rendszer részei, hogy Edward Snowden kirobbantotta a lehallgatási botrányt 2013-ban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére