Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Iszlám Állam nem adja fel Aleppót

Bokor Gábor

2017.01.26. 21:28

A terrorszervezet továbbra se mondott le arról, hogy rátegye a kezét a stratégiailag kulcsfontosságú városra.
ALEPPÓ, 21:28

A terrorszervezet továbbra se mondott le arról, hogy rátegye a kezét a stratégiailag kulcsfontosságú városra.

A londoni központú Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az Iszlám Állam offenzívát készíthet elő Aleppó ellen. A várost hosszú hónapok után sikerült visszafoglalnia a kormányerők seregeinek. Csütörtökön a terrorszervezet milicistái elfoglalták és lezárták a városba vezető egyik legfontosabb útvonalat, ami meggátolja, hogy további utánpótlások érkezzenek oda. Ezt a hírt a kormányerők egyelőre cáfolták. A Khanaser-Ithriya út volt a kormányerők egyetlen és legfontosabb utánpótlási útvonala.

Az emigráns szervezet szerint az Asszád-hű katonák és az iszlamisták között éles harcok pattantak ki.

Asszád is megszólalt

A SANA szíriai hírügynökség tájékoztatása szerint az elnök Amir Abdollahiannal, az iráni törvényhozás elnökével tárgyalt nemzetközi ügyekben.

A török-orosz megállapodáson nyugvó tűzszünet lehetővé teszi, hogy a béke és a stabilitás visszatérjen Szíriába, mert így a terrorista csoportok elleni harcra lehet összpontosítani. A tűzszünet megteremti annak körülményeit, hogy a szíriaiak párbeszédet kezdjenek egymással országuk jövőjéről"

– mondta az elnök.

A szíriai béketárgyalásokról szóló asztanai konferencia kedden ért véget. A tanácskozáson Moszkva, Ankara és Teherán vett részt, de meghívták az Asszád-ellenes lázadók képviselőit is. 

A felek megállapodtak abban, hogy közös mechanizmust hoznak létre a szíriai általános tűzszünet ellenőrzésére, amely nem vonatkozik az Iszlám Állam és a Fatah as-Sám szélsőséges szervezetekre – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére