Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lelepleztek 22 ezer terroristát: nevekkel, telefonszámokkal

888.hu

2016.03.09. 22:02

Az Iszlám Állam 22 000 tagjának a nevét, címét, telefonszámát és családjaik adatait szerezte meg Sky News televízió.
LONDON, 21:58

Az Iszlám Állam 22 000 tagjának a nevét, címét, telefonszámát és családjaik adatait szerezte meg Sky News televízió.

Összesen 51 ország állampolgárainak legszemélyesebb adatait tartalmazza a kiszivárgott több tízezer oldal. Ezekben 23 kérdésből álló kérdőívek vannak, melyeknek a kitöltése kötelező volt mindenkinek, aki a terrorszervezet tagja akart lenni.

A lista hitelesnek tűnik, mivel sok olyan nevet tartalmaz, akik eddig is nyilvánosan vállalták, hogy a terrorszervezet tagjai.

A 26 éves Abdel Bari például 2013-ban csatlakozott az ISIS-hoz. Angliában rap előadóként kereste a kenyerét, ám mióta elment Szíriába, semmit sem tudni róla. Most azonban a papírok tanúsága szerint az terrorszervezet harcosa. Róla és még számtalan más radikalizálódott fiatalról sokat árulnak el a dokumentumok.

A legfontosabb azonban, hogy olyan személyek kilétét fedik fel a papírok, akikről sem a hatóságoknak, sem a titkosszolgálatoknak eddig nem volt tudomásuk. Ezek a személyek Angliában, Észak-Európában, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, de még az USA-ban és Kanadában is ott vannak.

Azaz, ezekben az országokban élnek jelenleg.

Az elfogásuk most az első számú feladat a hatóságok számára, hogy meg lehessen akadályozni a további merényleteket.

Ezek a személyek dzsihadista "forró pontokon" mentek keresztül – például Jemenen, Szudánon, Tunézián, Líbián, Pakisztánon és Afganisztánon – többször is, majd ellenőrzés és akadály nélkül jutottak vissza Szíriába, hogy folytathassák a harcot. Ezután hazatértek.

Az egyik akta "Mártírok" felirattal van ellátva. Ebben olyan harcosok nevei vannak, akik kifejezetten öngyilkos merényletekre jelentkeztek és ezek többségét végre is hajtották.

A listákon található telefonszámok közül rengeteg még mindig aktív.

Az adatokat egy usb drive-on kapta meg a Sky News. Az eszközt az ISIS belügyi biztonsági szolgálatának vezetőjétől lopták el. Ezt a szervezetet az Iszlám Állam SS-eként szokták emlegetni. Ez az elit egység őrzi a terrorszervezet legfontosabb titkait.

Egy Abu Hamid nevű férfi juttatta el a listát a Sky Newshoz, aki állítása szerint az ISIS szíriai egységében szolgált.

A férfi kiábrándult a terrorszervezetből, miután állítása szerint, a szervezet vezetését átvette a korábban Szaddámhoz hűséges, iraki Baath Párt.

A Baath Párt és az ISIS között sok az átfedés. A terroristák jelenlegi vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi is ennek a pártnak volt az egyik vezető funkcionáriusa. Később amerikai fogságba került és az egyik börtöntáborban radikalizálódott. 2009-es szabadon engedése után, szinte azonnal megalapította az Iszlám Államot.

Abu Hamid azt állítja, hogy a szervezet tagjai korábban az iszlám szabályai szerint kellett, hogy éljenek, de ez mára teljesen megszűnt és a férfi emiatt is kiábrándult.

A Sky News riportere személyesen találkozott a férfivel Törökországban. Hamid beszámolt róla, hogy a terrorszervezet jelenleg készül elhagyni rakkai főhadiszállását és székhelyét Irak középső, sivatagos részébe teszi át.

A kiszivárogtató szerint az a helyzet, hogy az Iszlám Állam, a kurd YPG és az Aszad vezette szíriai kormány összejátszik a mérsékelt szír ellenzéki erők ellen.

Az újságíró kérdésére, hogy a kiszivárgott iratok vajon az Iszlám Állam végét jelentik-e, kijelentette, hogy "Isten is így akarja".

A férfi azt is mondta, hogy az ISIS átszervezi a tevékenységét és egyre inkább az olyan külföldön elkövetett akciókra helyezi a hangsúlyt, mint amilyen a párizsi terrortámadás is volt.

(Skynews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére