Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS visszaszorításával még több terrortámadásra kell számítani

Bokor Gábor

2016.08.11. 20:58

Sean MacFarland tábornok szerint az Iszlám Állam szíriai és iraki visszaszorításával megszaporodhatnak a nyugati országok elleni terrortámadások száma.
WASHINGTON, 20:58

Sean MacFarland tábornok szerint az Iszlám Állam szíriai és iraki visszaszorításával megszaporodhatnak a nyugati országok elleni terrortámadások száma.

Az amerikai hadsereg vezető tábornokának lesújtó véleménye van az Iszlám Állam ellen folytatott hadjáratról. Elmondása szerint egy katonai siker az Iszlám Állam ellen Szíriában és Irakban nem jelenti a ISIS végét. 

Amennyiben sikerül a terrorállamot visszaszorítani, a jelenlegi tagok minden jel szerint visszahúzódhatnak és a lakosság közt megbújva várhatják a parancsot egy esetleges támadásra. 

Több szakértő is azon a véleményen van, hogyha a terrorállam több és több területét elveszíti, akkor erődemonstráció gyanánt véresebb és brutálisabb akciókat hajthat végre akár az arab térségben, akár a nyugati országokban. 

Július harmadikán hajtotta végre az Iszlám Állam az elmúlt évtized legvéresebb akcióját, Bagdad központjában öngyilkos merénylők több mint háromszáz emberrel végeztek.

Az Iszlám Állam egyre több stratégiailag fontos várost vesztett el az elmúlt hónapokban, köztük a szíriai Manbij városát is, ami a Törökországot az Iszlám Állam "fővárosával" összekötő úton feküdt.   

Hatalmas érvágást nemigen okoz nekik az, ha elvesztenek egy várost, hisz bármikor képesek újraszerveződni egy másik városban, ami nagy probléma a koalíciós erőknek."

– állítja a tábornok. 

Az Iszlám Állam eddig 25 000 négyzetkilométernyi területet vesztett el. 

A frontvonalra is egyre kevesebb embert sikerül kivezényelniük, ami azt mutatja, hogy katonákat is csak korlátozott számban tudnak összetoborozni, ami egyértelműen a végnapjaikat jelzi. 

(Express

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére