Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ISIS 400 ezer gyerek agyát mosta át Moszulban

Kékes Viki

2016.11.16. 13:28

Az Iszlám Állam gyerekek ezreinek az agyát mosta át az elmúlt két évben Moszulban - áll az iraki Emberi Jogok Bizottságának jelentésében.
IRAK, 13:28

Az Iszlám Állam gyerekek ezreinek az agyát mosta át az elmúlt két évben Moszulban – áll az iraki Emberi Jogok Bizottságának jelentésében.

A Bizottság médiaigazgatója azt nyilatkozta, hogy a dzsihádisták

már az iskolai tanterveket is módosították annak érdekében, hogy beleneveljék a gyerekekbe a gyűlöletet és arra kényszerítsék őket, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz."

Jawad al-Shamri szerint 400 ezer gyerek agyát sikerült átmosni ezzel a módszerrel.

Megtanították nekik hogyan készítsenek robbanóöveket, álcázott csapdákat, és hogyan ejtsenek női túszokat."

Shamri arra figyelmeztet, hogy ez könnyen rögzül a gyerekek fejében, ezért megkereste az ENSZ emberi jogi bizottságát, hogy segítsenek az agymosott gyerekek rehabilitációjában. 

Múlt héten az ENSZ emberi jogi főbiztosának irodája is kiadott egy jelentést, amelyben szerepel, hogy egyre több gyereket toboroz az ISIS Moszulban:

Szívszorító képeket láttunk gyerekekről, akiket arra kényszerítenek, hogy kivégzéseket hajtsanak végre."

Az Iszlám Állam célja a gyerekkatonák kiképzésével, hogy felkészítsék őket arra, hogy öngyilkos merényleteket kövessenek el. Amikor az iraki hadsereg megtámadta Moszult, sokat közülük ki is telepítettek a városból. 

Az elmúlt évek során több jelentés is készült arról, hogy az Iszlám Állam kiképzőtáboraiban a gyerekeket gyilkológépekké változtatják. Sok olyan videó is napvilágot látott, ahol gyerekek végeznek ki túszokat, vagy más, szörnyű tettet hajtanak végre. Van köztük olyan is, aki még hároméves sincs. 

Korábban már arról is lehetett olvasni, hogy Yazidiből 400, Diyalából 500, Moszulból 900 gyereket raboltak el – katonai és vallási kiképzés céljából. Az iraki parlament családügyi bizottságának elnöke azt állítja, ezeknek a gyerekeknek a többségét már be is vetette az ISIS az iraki erőkkel szembeni összecsapásokban.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére