Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU-s országok közül utolsóként kezdte meg az oltást Hollandia

888

2021.01.06. 20:45

Mark Rutte nincs a járványkezelés magaslatán, Hollandia két hét csúszással kezdte meg a vakcinációt.

A Mark Rutte vezette holland kormány komoly bírálatokat kapott azért, mert későn kezdte meg a vakcinációt Nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy két héttel lemaradtunk más országoktól – védekezett a kormányfő kedden a holland parlamentben. Mint ismert, az ország tavasszal is látványosan rosszul kezelte a koronavírus-járványt. Hiába lehetett tudni, hogy Olaszországban egyre rosszabb a helyzet, a kormányzati intézkedések elmaradtak, így a turistáik sokáig gond nélkül utazhattak a fertőzött területekre.

A holland védekezést a halogatás és a késlekedés jellemezte tavasszal

- számolt be az Origo.

A lap szerint tavasszal még saját koalíciós partnerei is kritizálták, amiért kevés tesztet és kontaktkutatást végeznek. Az őszi hullám alatt szintén késlekedett az intézkedések meghozatalával a holland kormány, aminek következtében drasztikus szigorításokat kellett bevezetni az országban. Az országban uralkodó elégedetlenséget jól jelezte, hogy augusztusban több holland nagyvárosban is zavargások alakultak ki. A járványhelyzet decemberre annyira rossz lett, hogy öt hétre teljesen bezárták az országot, csak az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva. A bejelentéskor az is elhangzott, hogy a kijárási tilalommal járó rendkívüli intézkedések legalább öt hétig maradnak érvényben.

Rutte gyenge politikai teljesítményét Magyarország támadásával is megpróbálta elfedni. A tavaly július végén megtartott, a koronavírus-válság miatti helyreállítási alapról és a következő költségvetési ciklusról szóló uniós csúcsokon például a déli és közép-európai országokat támadta, különösen Magyarországot és Orbán Viktort - írja az Origo.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére