Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU-nak pragmatikus, konkrét és gyors megoldásokat kell találnia a migrációra

888.hu, MTI

2021.05.25. 13:30

Az Európai Parlament felvette, hogy a tagállami vezetők a hétfőn kezdődött kétnapos találkozójukon megvitassák a migráció kérdéskörét is, azonban erre vélhetőleg csak a következő, júniusi csúcson kerül sor – mondta David Sassoli, az Európai Parlament elnöke a Brüsszelben zajló EU-csúcsértekezlet helyszínén tartott keddi sajtótájékoztatóján.

 

David Sassoli reményét fejezte ki, hogy a következő tanácskozáson a vezetők „mélységeiben” vitatják meg ezt a témát, mivel ezen a téren sürgősen szükség van fenntartható és egységes fellépésre.

Az uniós intézmények nem fordíthatnak hátat a Földközi-tengernek életük kockáztatása árán is nekivágó migránsok kétségbeejtő helyzetének. Jogi és erkölcsi kötelességünk megoldásokat találni, nem hagyhatunk minden felelősséget a tengeri mentéseket végző civil szervezetekre”

– húzta alá.

Sassoli véleménye szerint biztosítani kell a védelemre szorulóknak, hogy biztonságosan megérkezzenek az EU-ba anélkül, hogy életüket kockáztatnák. Szükség van továbbá humanitárius bevándorlási csatornák kiépítésére az ENSZ menekültügyi szervével együttműködve, és egy közös felelősségvállaláson alapuló európai letelepítési rendszerre olyan bevándorlók esetében, akik szaktudásukkal hozzájárulnak a koronavírus-járvány és a demográfiai problémák által sújtott európai társadalmak helyreállításához.

A csúcs egyik fő témájával, a klímaváltozás elleni uniós küzdelemmel kapcsolatban az EP elnöke azt mondta:

A tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács nem társjogalkotó, hanem politikai szervezet, ezért az Európai Parlament nem szeretné, ha közbeavatkozna az unió tanácsának soros portugál elnökségével folytatott tárgyalásokba a szén-dioxid-kibocsátás 2030-ra elérendő csökkentésével kapcsolatban.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére