Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ENSZ nyíltan kiállt a migránstaxik mellett

Bokor Gábor

2019.07.12. 07:40

Antonio Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, és Antonio Vitorino, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főigazgatója közösen háborodtak fel azon, hogy egyes európai országok nem akarnak illegális bevándorlókat befogadni és nyíltan támogatták a „civil” szervezetek által működtetett hajókat, melyek rendszerint Európába szállítják a Líbiánál a fedélzetre vett migránsokat.

A nemzetközi szervezet felszólította tagországait, hogy ne büntessék azokat a humanitárius szervezeteket, amelyek hajóval mentik a Földközi-tengeren veszélybe került migránsokat. Ezzel burkoltan Matteo Salvini olasz belügyminiszterre és az olasz kormányra céloztak, mely lezárta kikötőit a migránshajók előtt, azonban azok törvényt sértve az elmúlt hetekben többször kikötöttek.

Őrizetbe vették a Sea-Watch 3 nevű migránstaxi kapitányát

A Sea-Watch 3 két hete vett fel a fedélzetére negyven fekete-afrikai illegális bevándorlót Líbia partjainál. Ahelyett, hogy visszavitte volna őket az észak-afrikai ország egyik kikötőjébe, inkább útnak indult és a sokkal messzebb lévő európai partokat célozta meg a holland zászló alatt tevékenykedő jármű. A bevándorlók kihalászására specializálódott hajó végül szombat hajnalban érte el az Olaszországhoz [...]

Rendkívül fontos szerepük van az ilyesfajta szervezeteknek. Nem szabadna büntetni őket azért, mert életet mentenek a tengeren

– áll a levélben, majd azzal folytatják, hogy a hatóságok fogadják be a hajókon lévő illegális bevándorlókat és ne küldjék vissza a hajókat Líbiába, ahonnan elindultak.

Felemlegetik, hogy a hónap elején légitámadás ért egy líbiai tábort, ahol 53 illegális bevándorló halt meg és nem szabad, hogy ilyen tragédia még egyszer előforduljon. Az ENSZ szerint a tábort szerdán bezárták, a lakókat pedig több másik táborban helyezték el.

Nem kevesebb mint 660 ezer migráns készülődik Európa felé

Az, hogy jelenleg egyre kevesebb migráns lépi át ténylegesen Európa határát, közel sem jelenti azt, hogy csökkent volna a kontinensre vágyók száma. Líbiában több mint hatszázezren várakoznak arra, hogy elinduljanak. Az észak-afrikai ország továbbra is az afrikai migránsok fő kiindulópontjának számít. A héten történt támadás ráadásul csak élesítette a helyzetet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére