Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egyiptomi hatóságok likvidálták a keresztény zarándokok iszlamista gyilkosait

Horváth Tamás

2018.11.04. 15:40

Az iszlamista fegyveresek nõket és gyerekeket is gyilkoltak.
KAIRÓ, 15:40

Az iszlamista fegyveresek nőket és gyerekeket is gyilkoltak.

Az egyiptomi biztonsági erők tűzpárbajban megöltek 19 iszlamista szélsőségest, köztük azokat, akik elkövették a kopt keresztény zarándokok elleni pénteki gyilkos merényletet, hét ember halálát és további 19 megsebesülését okozva – közölte vasárnap az egyiptomi belügyminisztériumra hivatkozva az MTI.

A fegyveresek pénteki támadása Minja tartományban, a Kairótól 260 kilométerre délre lévő Hitvalló Szent Sámuel-kolostor közelében történt. A halálos áldozatok között nők és gyerekek is vannak. Az esetről bővebb információkat ITT lehet megtudni.

A szélsőségeseken sivatagi rejtekhelyükön, Minja nyugati részén ütöttek rajta a biztonsági erők a belügyminisztérium szerint, amely fényképeket mutatott be a megölt militánsok holttesteiről.

Pénteken az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a szócsövén, az Aamák "hírügynökségen" keresztül jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Annak ellenére, hogy a dzsihadisták állításuk alátámasztására nem szolgáltattak bizonyítékot, ismételten kifejezték szándékukat, hogy megbüntetik a kopt keresztényeket, mert támogatják Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnököt. Az ISIS már korábban is több merényletet hajtott végre egyiptomi keresztények ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére