Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Corbyn szerint nem kellene minden terroristának letöltenie a teljes büntetését

Békési Marcell

2019.12.02. 13:00

Annak ellenére sem, hogy a két napja öt embert megkéselő Usman Khan 16 év helyett 6 után szabadult jó magaviselet miatt, miután terrormerénylet tervezése miatt 2012-ben elítélték.

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője Boris Johnson angol miniszterelnök javaslatára reagált, ami szerint legalább 14 évet kellene ülnie minden terroristának – börtönben tanúsított magaviselet ide vagy oda.

A vita egyébként a november 29-én történt londoni terrormerénylet után lobbant lángra. Az elkövető, Usman Khan – aki két embert megölt és további hármat súlyosan megsebesített a főváros központjában – ugyanis korábban terrorizmus vádjával ült börtönben 2012-től 2018 decemberéig.

A 2012-es ítélet szerint 16 év börtönbüntetést kapott, ám a valóságban jó magaviselet miatt már 6 év után szabadult.

Szabadlábra kerülése után egy év sem telt el a mostani merényletéig.

Boris Johnson az eset miatt egy olyan javaslatot nyújtott be, miszerint a bizonyíthatóan terrorista merényletet tervezők legalább 14 évet üljenek börtönben, akármilyen magatartást is tanúsítanak odabent.

Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján: szigorításokat terveznek az angolok a londoni késeléses terrortámadás miatt

Sürgősséggel felülvizsgálja a brit kormány a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását – közölte vasárnap a brit igazságügyi minisztérium. A bejelentés előzményeként kiderült, hogy a London belvárosában pénteken elkövetett késeléses terrortámadás tettese a terrorcselekmények előkészülete címén rá kirótt 16 évnyi börtönbüntetés felének letöltése után szabadult.

Usman Khan esete ugyanis még egy további dolgot megkérdőjelez: a szakértők véleményét, akik az egyes elítéltek magatartását figyelik, a londoni késelőnek ugyanis látványosan sikerült mindenkit átvernie.

Jelenleg 70 korábban terrorizmus miatt elítélt, ám jó magaviselet miatt korábban elengedett személy él az Egyesült Királyságban.

Ez pedig elég magas rizikófaktor Boris Johnson szerint, ellenfele, Jeremy Corbyn azonban máshogy gondolja.

A Munkáspárt vezetője a Sky News csatornának nyilatkozott erről, ahol konkrétan feltették neki a kérdést, hogy ismerve a londoni merénylő hátterét, le kell-e töltenie egy terrorcselekményt tervező elítéltnek a teljes büntetését. Ezt válaszolta:

Azt gondolom, hogy ez függ a körülményektől, függ az ítélet súlyától, és döntően függ attól, hogy milyen magaviseletet tanúsított a börtönben.

 

A szigetországban egyébként két héten belül előrehozott választásokat tartanak, Jeremy Corbyn jelenleg jelentős lemaradásban van a konzervatív Boris Johnsonnal szemben.

A válaszadók 54 százaléka úgy gondolja, hogy Johnson kormánya jobban megvédené őket a terrortámadásoktól, és csak 14 százalék gondolja ugyanezt Corbynról.

Ugyanezen Sky News-interjúban Corbyn egyébként még kiállt Shamima Begum, a hírhedt ISIS-feleség visszafogadása mellett is, aki régóta küzd érte, hogy a korábban elvesztett állampolgárságát visszaszerezze.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére