Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az általános iskola a radikális iszlám táptalaja

Bokor Gábor

2017.11.10. 06:58

Brit tanulmányok szerint egyre több kiskorú kerül a terrorelhárítók megfigyelésre javasolt személyeket tartalmazó listájára. Egy olyan kilencéves gyerekrõl is tudnak, aki nyíltan kiállt az Iszlám Állam mellett az iskolában.
LONDON, 06:58

Brit tanulmányok szerint egyre több kiskorú kerül a terrorelhárítók megfigyelésre javasolt személyeket tartalmazó listájára. Egy olyan kilencéves gyerekről is tudnak, aki nyíltan kiállt az Iszlám Állam mellett az iskolában.

A brit belügyminisztérium emberei 12 hónapon keresztül folyamatosan kerestek olyan gyanús, radikális iszlamistákat, akiket a terrorelhárítóknak meg kellene figyelniük. A 2015 áprilisa és 2016 márciusa között végzett kutatás rámutatott, hogy a 7631 gyanúsnak talált személy megdöbbentően nagy része még kiskorú.

Angliában és Walesben 2127 olyan gyereket találtak – az összes javasolt ember negyven százalékát–, akik még a 15. életévüket sem töltötték be. További 2147 olyan személyt sikerült felkutatni, akik 15 és 20 éves kor között vannak.

Egy kilencéves gyereké a legelképesztőbb történet. A fiatal fiú az osztálytársai körében hirdette az Iszlám Állam nézeteit, és nyíltan beszélt arról, mennyire szeretne a roskadozó terrorszervezet által megszállt területeken élni.

A jelentés rámutatott, hogy a fiatalkorúak és a másodgenerációs bevándorlók között sokkal szélesebb körben terjed a radikális iszlám.

A gyerekek között terjedő radikális nézetek miatt a tanárokat a jövőben tréningekre küldhetik, hogy észrevegyék a diákok által produkált gyanús jeleket. Amennyiben ilyet tapasztalnak, azt jelenteniük kell majd a vezetés felé.

Egy 2013-as felmérés szerint a belga muszlim gyerekek 16 százaléka szerint a terrorizmus elfogadható, míg a fiatal brit muszlimok 12 százaléka tartja elfogadhatónak, ha valaki vallási okokból, a dzsihád nevében öngyilkos merényletet hajt végre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére