Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Auschwitzcal példálózott egy román miniszter

Bokor Gábor

2018.07.26. 17:44

Lemondatnák a román mezõgazdasági minisztert, miután Petre Daea az egykori auschwitzi náci haláltáborhoz hasonlította az afrikai sertéspestis miatt tömegesen elpusztított állatok megsemmisítését.
BUKAREST, 17:44

Lemondatnák a román mezőgazdasági minisztert, miután Petre Daea az egykori auschwitzi náci haláltáborhoz hasonlította az afrikai sertéspestis miatt tömegesen elpusztított állatok megsemmisítését.

Egy kedd esti televíziós műsorban a miniszter úgy fogalmazott az afrikai sertéspestis okozta járvánnyal kapcsolatban, hogy rengeteg disznót kell majd levágni, 

ami borzalmasan nagy munka, olyan mint Auschwitzban."

A délkelet-romániai Tulcea megyében egy nagy méretű farmra is kiterjedt a járvány, ott 45 ezer állatot kellett elégetni.

Az ügyben megszólalt Izrael bukaresti nagykövetsége is. A megdöbbenésüknek és csalódottságuknak adtak hangot a miniszter kijelentése miatt, valamint reményüket fejezték ki, hogy a hasonlat Daea puszta tájékozatlanságából fakad, és a miniszternek nem állt szándékában meggyalázni a holokausztban ártatlanul megölt milliók emlékét.

Daea kijelentése akkora port kavart, hogy a román Országos Audiovizuális Tanács és az Országos Diszkriminációellenes Tanács is hivatalból eljárást indít.

Bár a politikus elnézést kért, az ellenzéki pártok azt követelik, hogy Daea mondjon le a posztjáról. 

Tisztelem a zsidó közösség tagjait, szándékom pusztán annyi volt, hogy érzékeltessem a rendkívül nehéz helyzetet, amivel a sertéstenyésztők szembesülnek"

– közölte a miniszter.

A román politikai elit körében egyre nagyobb a pánik, többen Viorica Dancila miniszterelnök lemondását is követelik, miután a kormányfő szerdán Montenegróban Dusko Markovic kollégájával tartott sajtótájékoztatóján összetévesztette a nyugat-balkáni ország fővárosát, Podgoricát, Koszovó fővárosával, Pristinával.

A románok számára azért is kényes ez a kormányfői nyelvbotlás, mert Bukarest továbbra sem ismeri el a 2008-ban függetlenségét kikiáltó Koszovót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére