Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áll a bál Rómában

Nagy Gábor

2019.09.02. 08:58

És nem a tegnapi, Lazio–AS Roma derbi miatt.

Döntetlen született a vasárnapi Derby della Capitalén, vagyis a római városi rangadón. A vezetést az AS Roma szerezte meg egy büntetőből, ám a Lazio a második félidőben ki tudott egyenlíteni, az eredmény pedig a mérkőzés lefújásáig nem változott: maradt az 1–1.

Bár a Lazio–AS Roma vasárnap este véget ért, a baloldali roncsderbi az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Demokrata Párt (PD) közreműködésével még javában zajlik az olasz fővárosban.

Vaffanculo: az Öt Csillag Mozgalomnak annyi, a Jobbik útjára tévedtek Di Maióék

Úgy tűnik, szerda este lezárult az olasz kormányválság, mivel a jelek szerint baloldali kormánykoalíció alakulhat Itáliában. Giuseppe Contét már meg is bízta az államfő a kormányalakítással Conte a múlt héten lemondott, mert az M5S koalíciós partnere, a Matteo Salvini kormányfőhelyettes és belügyminiszter vezette, jobboldali Liga kilépett a kormányból.

A minden bizonnyal visszatérő Giuseppe Conte (ex-)kormányfő bizakodó, vasárnapi nyilatkozatában azt mondta, hogy e hét szerdára felállhat az új kormány.

Az ügyvezető miniszterelnök az M5S és a PD közötti, jelenleg is tartó koalíciós tárgyalások kapcsán azt mondta: „kiváló a munkalégkör” annak ellenére is, hogy mindkét pártnak túl kell tenniük magukat az elmúlt évek ellenségeskedésein, illetve azon, hogy Luigi Di Maio M5S-vezér pénteken még azzal fenyegetőzött, hogy megszakítja a tárgyalásait a Nicola Zingaretti vezette PD-vel.

Olasz elemzők szerint ugyanakkor minden bizonnyal áll a bál Rómában, mivel az M5S és a PD között még mindig rengeteg az ellentét, a kormányprogram kialakításában szinte biztosan nem tudnak kialakítani konszenzust, Giuseppe Conte pedig ígérete szerint tovább folytatná a szigorú, Matteo Salviniék által kidolgozott migrációkorlátozó politikát Itáliában, amit a bevándorláspárti PD természetesen nem tud támogatni.

Az Öt Csillag Mozgalom fenyegetőzik, a Demokrata Párt megnyitná a határokat

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) pénteken programja megvalósításához kötötte a PD-vel közös kormány felállítását. Az M5S vezetője, Luigi Di Maio a Giuseppe Conte ügyvezető kormányfővel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: máskülönben jobb ismét választásokat tartani. A politikus kifejtette, hogy Giuseppe Contét (a bő egy hete lemondott kormányfőt) pártokon kívül álló személynek tekinti.

Vagyis szó sincs a Conte által remélt, M5S és PD közötti egységről, csupán a szokásos, baloldali hatalmi játszma zajlik, miközben Olaszország kikötőit afrikai bevándorlók százai rohamozzák nap mint nap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére