Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alkotmánybírósággal fenyegetik Merkelt

Sümeghi Lóránt

2016.04.26. 08:18

Horst Seehofer bajor miniszterelnök nem tett le arról, hogy az alkotmánybírósághoz forduljon a berlini vezetés menekültpolitikája miatt.
MÜNCHEN, 8:18

Horst Seehofer bajor miniszterelnök nem tett le arról, hogy az alkotmánybírósághoz forduljon a berlini vezetés menekültpolitikája miatt.

A CSU elnöke abból az alkalomból tette kijelentését, hogy három hónap után megérkezett a német fővárosból a válasz arra a levelére, amelyben a tartományi kormány nevében alkotmánybírósági eljárást helyezett kilátásba a szövetségi kormány ellen.

Seehofer megjegyezte, hogy Berlinben egyáltalán nem hamarkodták el a választ, és Münchenben sem tesznek mindent félre, hogy a fővárosból érkezett levéllel foglalkozzanak, ám ennek ellenére

természetesen fenntartjuk a fenyegetést."

Horst Seehofer még januárban, írásában követelte, hogy állítsák meg a menedékkérők tömeges beáramlását és évi 200 ezer főben korlátozzák a befogadható menedékkérők számát. Emellett a bajor kormányfő egy másik nyilatkozatában ismét bírálta a válság kezeléséről szóló EU-Törökország megállapodást, amelyben elmondta, hogy különösen a török állampolgárok tervezett vízummentességét kifogásolja, mert

az a veszély fenyeget, hogy behurcolnak Németországba török konfliktusokat."

Továbbá a török uniós csatlakozási tárgyalások felgyorsítását is kifogásolta, mivel elmondása szerint a gyorsításnak az az üzenete, hogy az EU fel akarja venni Törökországot, márpedig a CSU továbbra is elutasítja a török uniós tagság gondolatát.

(MTI)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán kikacagja Dobrevék zsibbasztóan unalmas vádaskodását

Orbán kikacagja Dobrevék zsibbasztóan unalmas vádaskodását

Dobrev Klárát az ember igényesebb politikusnak képzelte annál, semhogy éveken keresztül ugyanazt a mantrát nyomja Orbán Viktorról. Őt egyáltalán nem ösztökéli találékonyságra a zsibbasztó unalom.

A 444 megint fordítva ül a lovon

A 444 megint fordítva ül a lovon

Egy amerikai demokrata az abortuszt támogatja, emiatt nem áldozhat – a 444 szerint ez beavatkozás a demokráciába.

Amerikai különleges erők tagjait vetheti be a Pentagon a kijevi nagykövetség védelmére

A The Wall Street Journal vasárnapi jelentése szerint a Fehér Ház továbbra is aggódik az Ukrajnában tartózkodó amerikai diplomaták miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére