Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Albániába deportálnák az illegális migránsokat

888.hu

2021.11.19. 22:00

A rendelkezéstől azt várják a brit politikusok, hogy elrettenti a La Manche csatornán átkelő bevándorlókat, ám a költsége rettentően magas, mivel a szigetországtól messze vinnék a migránsokat.

 

Nagy-Britannia drasztikus lépésre szánta el magát, mivel az Észak-Franciaországból érkező illegális migránsok száma egyre magasabb: hogy elrettentsék őket a La Manche-csatornán való átkeléstől, az országtól rendkívül messze, Albániába szállítanák őket. A The Times cikke alapján már megkezdődtek a tárgyalások a két ország miniszterei között arról, hogy egy befogadóközpontot létesítenének Albániában, ahová a tervek szerint szállítanák az illegális migránsokat egy héten belül azt követően, hogy Angliába érkeztek – írta meg a V4NA.

A lap értesülései szerint a migránsok deportálása igencsak költséges, fejenként 100 ezer fontra rúg utaztatásuk és elszállásolásuk.

Egy meg nem nevezett brit miniszter azt nyilatkozta a lapnak, hogy jelenleg a migránsok külföldre történő szállításában van minden reményük, mivel semmilyen más módszer nem bizonyult sikeresnek. A két ország miniszterei közti tárgyalásokról szóló hírek azonban ellentmondásosak, Olta Xhaçka albán külügyminiszter ugyanis egyenesen fake news-nak minősítette a The Times cikkét, melyben az albániai befogadóközpontról ír.

A brit lap egy másik cikkében azt írja, hogy

Priti Patel brit belügyminiszter kitart azon állítása mellett, mely szerint minden elő van készítve a bevándorlók külföldre történő szállításával kapcsolatban,

és a miniszterek is megerősítették, hogy folynak a tárgyalások Albániával.

A migránsválság legújabb fejezete azt követően bontakozott ki, hogy Priti Patel a hét elején egyeztetett Gérald Darmanin francia belügyminiszterrel a kialakult helyzetről. A brit politikus Twitter-bejegyzése alapján több lehetséges lépést is megvitattak annak érdekében, hogy meghiúsítsák a halálos utat, amelynek csónakokkal vágnak neki a migránsok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére