Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora a felfordulás Katalóniában, hogy még a Barcelona-Real Madrid csúcsrangadót is elhalaszthatják

Horváth Tamás

2019.10.18. 08:00

A katalóniai tüntetések miatt október 26-a helyett decemberben rendezhetik meg az El Clásicót, azaz a Barcelona és a Real Madrid összecsapását.

A spanyol szövetség elöljárói – miután egyeztettek a kormány illetékeseivel – úgy látják, hogy nem garantált az El Clásico biztonságos megtartása a jövő hétvégén.

Felmerült az is, hogy ne Barcelonában, hanem Madridban játsszák le az október 26-ra kiírt találkozót, ám ezzel egyik klub sem értett egyet. A legújabb javaslat, hogy december 7-re vagy 18-ra halasszák a barcelonai összecsapást, ám utóbbi napon kupamérkőzések szerepelnek az eredeti programban.

A rangadó előtt, a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, míg a Real Madrid a Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött.

Nincs kegyelem: leszámoltak a függetlenséget támogató katalán politikusokkal

A héttagú bírói testület egyhangú döntése értelmében a legmagasabb büntetést Oriol Junqueras volt katalán elnökhelyettes kapta, akit közpénz hűtlen kezelésének bűncselekményében is bűnösnek találtak. Zendülés, közpénz hűtlen kezelése miatt Raül Romeva, Jordi Turull és Dolors Bassa volt katalán kormánytagokra 12 éves börtönbüntetést szabtak ki. Joaquin Forn, Josep Rull 10 év hat hónapot, Carme Forcadell volt [...]

A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.

A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak, ahol szerda este a katalán belügyi tanácsos hivatalának környékén tűztek össze a rendőrök és a kapucnit, arcukat eltakaró kendőt viselő tiltakozók, akik a politikus lemondását követelték a katalán rendőrök kemény fellépése miatt az elmúlt napok tüntetésein. A helyi rendőrség arról tájékoztatott csütörtökre virradóra, hogy a tüntetők gyújtópalackot dobtak a rendőrökre – írja az MTI.

FRISSÍTÉS:

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) péntek délelőtt megerősítette, hogy a katalóniai tüntetések miatt elhalasztják az idény első el Clásicóját, a jövő szombatra (október 26.) kiírt FC Barcelona–Real Madrid rangadót. Az RFEF hétfőig adott határidőt a két klubnak és a Spanyol Labdarúgóligának (LFP), hogy megegyezzenek a mérkőzés új dátumáról, de ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, akkor az RFEF versenybizottsága dönt arról, mikor pótolják a találkozót.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére