Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Akinek a családja érintett a betegségben, az komolyan veszi a dolgot, a többiek nem nagyon”

888.hu

2020.03.19. 11:57

Így látja a koronavírus-helyzetet egy Feröer-szigeteken dolgozó magyar nő.

Az Origo készített interjút egy Feröer-szigeteken dolgozó magyar nővel. Nagy Zsuzsanna 2014 óta vezet egy élelmiszerboltot, ami a Feröer-szigeteken, Nordragøtán található. A koronavírus-járvány még a csendes és általában nyugodt sziget életét is felkavarta.

„Először két beteg volt Feröeren, nem is vették túlságosan komolyan a dolgot” – mondta Nagy Zsuzsanna az Origónak.

A baj akkor következett be, amikor a dániai fertőzések miatt az összes ott tanuló és dolgozó feröeri szinte egyszerre hazatért. Napok alatt emelkedett a fertőzöttek száma, most éppen 58-nál tartunk, amely ezen a kis szigeten nagyon soknak számít.

Nagy Zsuzsanna szerint később még komolyabb következményekkel járó események történtek, például a helyi kórházban az egyik szülésznő vasárnap még dolgozott, hétfőre kiderült, hogy koronavírussal fertőzött.

A bolt dolgozói mindent megtesznek a biztonságos működésért, egyszerre csak négy embert engednek be üzletükbe, a pénztárhoz pedig felhúztak egy műanyag falat, hogy elkerüljék az egymásra köhögést és gyakran fertőtlenítenek is. A magyar nő elkeserítőnek tartja azt, hogy miközben ők mindent megtesznek, az emberek „nagy ívben tesznek az egészre”. Úgy látja, azok veszik komolyan az intézkedéseket, akiknek a családja érintett a betegségben, a többiek viszont nem.

Jelenleg a Feröer-szigeteken 58 fertőzött van, ami ott nagyon soknak számít, hiszen összesen 49 ezren lakják a szigetet. A repülőtér melletti szállodát kinevezték karanténnak, onnan csak 30 percre jöhetnek ki levegőzni az emberek. Nagy Zsuzsanna az Origónak elmondta:

A Feröeren összesen 15 lélegeztetőgép van. Első hallásra ez kevésnek tűnik, de ne feledje el senki, hogy itt összesen 49 ezren élnek. Normális esetben ez a 15 gép elég, de most nagyon messze vagyunk a normális helyzettől.

A teljes interjú itt olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére