Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afganisztán beintett Európának: a járványra hivatkozva nem fogadják vissza a deportáltakat

Kovács Róbert

2020.03.21. 06:40

Afganisztán nem engedi vissza az európából kitoloncolt állampolgárait, mert lehet, hogy megfertőződtek Európában. Svédország, Dánia, Finnország és az Egyesült Királyság már leállította a deportálásokat. A Deutsche Welle úgy tudja, Németország is erre készül. Így, egyelőre akár több száz afgán bűnöző is megmenekülhet attól, hogy visszaküldjék Kabulba – adta hírül a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Afganisztán kijelentette, hogy egyelőre

nem fogadja vissza a Svédországból deportált afgánokat

és az összes többi európai országtól is kéri, hogy ne küldjék vissza a kiutasított afgánokat. Az “egyelőre” a szállítások felfüggesztését jelenti, bizonytalan ideig. Arra hivatkoztak, hogy ezzel is küzdenek a koronavírus elterjedése ellen – adta hírül a svéd Fria Tider alapján a Voice of Europe.

Kabul állítása szerint jelenleg több mint 10 000 afgán tér vissza naponta Iránból, ahol súlyos a koronavírus-járvány kitörése miatt kialakult helyzet, és az afgánok nem rendelkeznek elég erőforrással az Európából visszatérő – esetleg koronavírussal fertőzött állampolgáraik – visszafogadására.

Az óvatosság nehezen érthető, mert

e pillanatban hivatalosan mindössze 24 fertőzött van Afganisztánban, halálos áldozat pedig egy sincs.

A svéd rendőrség bejelentette, hogy a kérésnek megfelelően befejezik az afgánok visszatoloncolását. Dánia, Finnország és az Egyesült Királyság szintén leállította a deportálásokat.

Németország még nem tett ilyen bejelentést, de a Deutsche Welle című lap szerint szintén leállíthatják a toloncjáratokat. Az országban jelenleg több mint 24 ezer 300 afgán állampolgár tartózkodik jogcím nélkül, akiknek már elutasították a menedékjog iránti kérelmét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére