Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A YouTube is beszállt a politikába, szembemegy a jobboldallal

Tóth Dalma

2018.10.08. 16:15

Katolikus édesanyák által készített videót törölt a YouTube, amelyben a családanyák a MeToo-mozgalom visszásságaira hívták fel a figyelmet, továbbá a támogatásukról biztosították Brett Kavanaugh-t.

A történelmi jelentőségű végszavazáson az amerikai törvényhozók jóváhagyták Donald Trump főbírójelöltjét. Brett Kavanaugh kifogástalan szakmai karriert tudhat magáénak, ezt szenátusi meghallgatása során a jelöltségét ellenző demokrata párti szenátorok is elismerték. Azonban heves viták kísérték a meghallgatását, miután egy kaliforniai pszichológusnő azt állította, hogy a főbírójelölt 1982-ben szexuálisan zaklatta őt. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy hétig tartó pótlólagos vizsgálatával nem nyertek a vádak bizonyítást. Pedig a teljes baloldali sajtó – a CNN, az NPR, a Washington Post, a The Guardian és társai –, valamint Soros György civiljei is egy tudatos lejárató kampányt indítottak ellene.

Pár katolikus anyukának elege lett abból, hogy egy szinte tökéletes életet, karriert tönkre lehet tenni azzal, hogy kitalálja valaki, hogy több mint harminc évvel ezelőtt történt valami valahol, de szinte semmire nem emlékszik. Mindennek ellenére váltig állítja, hogy őt szexuálisan zaklatták.

És ez bárki fiával, férjével bármikor előfordulhat. Ezért konkrét bizonyítékok híján a katolikus édesanyák úgy döntöttek, nem ítélik el Kavanaugh-t, sőt a támogatásukról biztosították a főbírójelöltet. Még egy videót is készítettek.

A MeToo-mozgalom túlbillent egy ponton, már bárkit lesöpörhet mindenféle valós ok nélkül. Ebből a jelenségből lett elegük az anyáknak. A videó legfőképp erre fókuszál, majd a végén a nők közlik, hogy kiállnak a főbíró mellett. A videóban semmiféle sértő tartalom nem található, azonban a YouTube úgy döntött, hogy törli. Úgy látszik, a Facebook után már a YouTube sem engedélyezi a szabad véleménynyilvánítást.

A felvétel egyedül a Twitteren érhető el. Egyelőre. De döntsétek el ti, hogy jogos volt-e a törlés vagy sem. Itt a törölt felvétel:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére