Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A WHO Oroszországgal egyeztet az orosz vakcina elfogadásának lehetőségéről

Ányos Miklós

2020.08.11. 19:10

Az Egészségügyi Világszervezet az orosz hatóságokkal egyeztet arról, hogyan tudná a szervezet is elfogadni az Oroszországban már bejegyzett, az új típusú koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni első orosz vakcinát – közölte kedden a WHO szóvivője.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden jelentette be, hogy Oroszország a világon elsőként bejegyzett egy oltóanyagot a világjárványt okozó koronavírus ellen. Az embereken végzett klinikai tesztek kevesebb mint két hónapig tartottak.

A vakcinát fejlesztő orosz intézet mindazonáltal eddig nem tett közzé részletes tudományos eredményt egyetlen klinikai vizsgálatról sem a mértékadó tudományos folyóiratokban.

Szoros kapcsolatban vagyunk az orosz egészségügyi hatóságokkal, és vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a WHO hogyan fogadhatná el minősített vakcinaként az orosz fejlesztést

– emelte ki Tarik Jasarevic WHO-szóvivő genfi sajtótájékoztatóján. Hozzátette: bármilyen oltóanyag elfogadásának feltétele, hogy a legszigorúbban áttekintsék és megvizsgálják azokat az adatokat, amelyek bizonyítják a vakcina biztonságosságát és hatékonyságát.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére