Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tömeges migrációval mégsem a szakképzett emberek érkeztek

888.hu

2021.11.11. 07:20

Egy újabb franciaországi kutatásból kiderül, hogy a migránsok nagy része nem akar dolgozni, vagy alulképzett a munkák elvégzéséhez. 

 

Megdöbbentő adatokkal szolgál a franciaországi bevándorlással kapcsolatban egy jelentés, amelyet a Gazdasági Elemző Tanács tett közzé. A dokumentumról beszámoló BFM TV értesülései szerint a Franciaországot megcélzó bevándorlók összetétele nem elég változatos, és az országba érkező személyek túl alacsonyan képzettek – írta a V4NA.

A jelentés azt vizsgálta, hogy milyen módon befolyásolja egy ország gazdaságát a bevándorlás „minősége”, és arra a következtetésre jutott, hogy Franciaország el van maradva ezen a téren, mivel egyre kevesebb olyan bevándorló érkezik az országba, aki valamilyen szakképesítéssel rendelkezik. A lap értesülései szerint az utóbbi időszakban néhány szakma különösen megszenvedte, hogy

a koronavírus miatt kialakult helyzet következtében sokkal kevesebb szakképzett bevándorló érkezett az országba.

Különösképpen az építőipar, a szálloda- és vendéglátóipar, a közlekedés, a turizmus és az informatika az a terület, amelyet a leginkább sújt a szakképzett külföldi munkaerő hiánya.

Annak érdekében, hogy a Franciaországba érkező bevándorlók körében nagyobb arányban legyenek képzett munkavállalók,

a Gazdasági Elemző Tanács egy pontrendszert alkalmazó vízum bevezetésének ötletével állt elő

– írja a Le Figaro.

A lap beszámol róla, hogy mivel számtalan gazdasági tanulmány bizonyítja a szakképzett és diverzifikált munkaerő bevándorlásának előnyeit, Franciaország esetében pedig a többi OECD-országhoz képest sokkal gyengébben képzettek a bevándorlók, arra kellene törekedni, hogy a migrációs politikát újragondolva bevezessenek egy olyan pontalapú vízumrendszert, amilyen Kanadában vagy Ausztráliában működik. A pontalapú bevándorlási rendszernek az a lényege, hogy a képességet és a tehetséget helyezi előtérbe, a származási országtól függetlenül.

Az INSEE francia statisztikai hivatal adatai szerint

2020-ban a Franciaországba érkező bevándorlók 37,8 százalékának azonos vagy alacsonyabb szinten volt az iskolai végzettsége, mint az általános iskola felső tagozatos tanulóié.

Szintén az INSEE számolt be arról, hogy a Franciaországba érkező bevándorlók 70 százaléka valamely afrikai országból érkezett, elsősorban Észak-Afrikából, és a nagyvárosokat vették célba.

A jelentésből az is kiderül, hogy 2019-ben

a bevándorlók a francia népesség 12,8 százalékát tették ki, ebben a tekintetben csak Kanada, Németország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok előzte meg az országot.

Ami a számadatokat illeti, a bevándorlók aránya a lakossághoz képest Kanadában 21, Németországban 16,1, az Egyesült Királyságban 13,7, az Egyesült Államokban pedig 13,6 százalék volt 2019-ben.

A BFM TV cikke arra is rávilágít, hogy a Franciaországot megcélzó bevándorlók legfőbb motivációja a család. A 2007 és 2016 között érkezett bevándorlók 43,7 százaléka családi okokból ment Franciaországba, 31 százalékuk azért, hogy ott folytasson tanulmányokat, munkavállalási céllal azonban mindössze 9 százalék érkezett Franciaországba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére