Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tömeges migrációval mégsem a szakképzett emberek érkeztek

888.hu

2021.11.11. 07:20

Egy újabb franciaországi kutatásból kiderül, hogy a migránsok nagy része nem akar dolgozni, vagy alulképzett a munkák elvégzéséhez. 

 

Megdöbbentő adatokkal szolgál a franciaországi bevándorlással kapcsolatban egy jelentés, amelyet a Gazdasági Elemző Tanács tett közzé. A dokumentumról beszámoló BFM TV értesülései szerint a Franciaországot megcélzó bevándorlók összetétele nem elég változatos, és az országba érkező személyek túl alacsonyan képzettek – írta a V4NA.

A jelentés azt vizsgálta, hogy milyen módon befolyásolja egy ország gazdaságát a bevándorlás „minősége”, és arra a következtetésre jutott, hogy Franciaország el van maradva ezen a téren, mivel egyre kevesebb olyan bevándorló érkezik az országba, aki valamilyen szakképesítéssel rendelkezik. A lap értesülései szerint az utóbbi időszakban néhány szakma különösen megszenvedte, hogy

a koronavírus miatt kialakult helyzet következtében sokkal kevesebb szakképzett bevándorló érkezett az országba.

Különösképpen az építőipar, a szálloda- és vendéglátóipar, a közlekedés, a turizmus és az informatika az a terület, amelyet a leginkább sújt a szakképzett külföldi munkaerő hiánya.

Annak érdekében, hogy a Franciaországba érkező bevándorlók körében nagyobb arányban legyenek képzett munkavállalók,

a Gazdasági Elemző Tanács egy pontrendszert alkalmazó vízum bevezetésének ötletével állt elő

– írja a Le Figaro.

A lap beszámol róla, hogy mivel számtalan gazdasági tanulmány bizonyítja a szakképzett és diverzifikált munkaerő bevándorlásának előnyeit, Franciaország esetében pedig a többi OECD-országhoz képest sokkal gyengébben képzettek a bevándorlók, arra kellene törekedni, hogy a migrációs politikát újragondolva bevezessenek egy olyan pontalapú vízumrendszert, amilyen Kanadában vagy Ausztráliában működik. A pontalapú bevándorlási rendszernek az a lényege, hogy a képességet és a tehetséget helyezi előtérbe, a származási országtól függetlenül.

Az INSEE francia statisztikai hivatal adatai szerint

2020-ban a Franciaországba érkező bevándorlók 37,8 százalékának azonos vagy alacsonyabb szinten volt az iskolai végzettsége, mint az általános iskola felső tagozatos tanulóié.

Szintén az INSEE számolt be arról, hogy a Franciaországba érkező bevándorlók 70 százaléka valamely afrikai országból érkezett, elsősorban Észak-Afrikából, és a nagyvárosokat vették célba.

A jelentésből az is kiderül, hogy 2019-ben

a bevándorlók a francia népesség 12,8 százalékát tették ki, ebben a tekintetben csak Kanada, Németország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok előzte meg az országot.

Ami a számadatokat illeti, a bevándorlók aránya a lakossághoz képest Kanadában 21, Németországban 16,1, az Egyesült Királyságban 13,7, az Egyesült Államokban pedig 13,6 százalék volt 2019-ben.

A BFM TV cikke arra is rávilágít, hogy a Franciaországot megcélzó bevándorlók legfőbb motivációja a család. A 2007 és 2016 között érkezett bevándorlók 43,7 százaléka családi okokból ment Franciaországba, 31 százalékuk azért, hogy ott folytasson tanulmányokat, munkavállalási céllal azonban mindössze 9 százalék érkezett Franciaországba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Tegnap egy étteremben ismerték fel, ma a csónak robbant le.

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére