Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tömeges migrációval mégsem a szakképzett emberek érkeztek

888.hu

2021.11.11. 07:20

Egy újabb franciaországi kutatásból kiderül, hogy a migránsok nagy része nem akar dolgozni, vagy alulképzett a munkák elvégzéséhez. 

 

Megdöbbentő adatokkal szolgál a franciaországi bevándorlással kapcsolatban egy jelentés, amelyet a Gazdasági Elemző Tanács tett közzé. A dokumentumról beszámoló BFM TV értesülései szerint a Franciaországot megcélzó bevándorlók összetétele nem elég változatos, és az országba érkező személyek túl alacsonyan képzettek – írta a V4NA.

A jelentés azt vizsgálta, hogy milyen módon befolyásolja egy ország gazdaságát a bevándorlás „minősége”, és arra a következtetésre jutott, hogy Franciaország el van maradva ezen a téren, mivel egyre kevesebb olyan bevándorló érkezik az országba, aki valamilyen szakképesítéssel rendelkezik. A lap értesülései szerint az utóbbi időszakban néhány szakma különösen megszenvedte, hogy

a koronavírus miatt kialakult helyzet következtében sokkal kevesebb szakképzett bevándorló érkezett az országba.

Különösképpen az építőipar, a szálloda- és vendéglátóipar, a közlekedés, a turizmus és az informatika az a terület, amelyet a leginkább sújt a szakképzett külföldi munkaerő hiánya.

Annak érdekében, hogy a Franciaországba érkező bevándorlók körében nagyobb arányban legyenek képzett munkavállalók,

a Gazdasági Elemző Tanács egy pontrendszert alkalmazó vízum bevezetésének ötletével állt elő

– írja a Le Figaro.

A lap beszámol róla, hogy mivel számtalan gazdasági tanulmány bizonyítja a szakképzett és diverzifikált munkaerő bevándorlásának előnyeit, Franciaország esetében pedig a többi OECD-országhoz képest sokkal gyengébben képzettek a bevándorlók, arra kellene törekedni, hogy a migrációs politikát újragondolva bevezessenek egy olyan pontalapú vízumrendszert, amilyen Kanadában vagy Ausztráliában működik. A pontalapú bevándorlási rendszernek az a lényege, hogy a képességet és a tehetséget helyezi előtérbe, a származási országtól függetlenül.

Az INSEE francia statisztikai hivatal adatai szerint

2020-ban a Franciaországba érkező bevándorlók 37,8 százalékának azonos vagy alacsonyabb szinten volt az iskolai végzettsége, mint az általános iskola felső tagozatos tanulóié.

Szintén az INSEE számolt be arról, hogy a Franciaországba érkező bevándorlók 70 százaléka valamely afrikai országból érkezett, elsősorban Észak-Afrikából, és a nagyvárosokat vették célba.

A jelentésből az is kiderül, hogy 2019-ben

a bevándorlók a francia népesség 12,8 százalékát tették ki, ebben a tekintetben csak Kanada, Németország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok előzte meg az országot.

Ami a számadatokat illeti, a bevándorlók aránya a lakossághoz képest Kanadában 21, Németországban 16,1, az Egyesült Királyságban 13,7, az Egyesült Államokban pedig 13,6 százalék volt 2019-ben.

A BFM TV cikke arra is rávilágít, hogy a Franciaországot megcélzó bevándorlók legfőbb motivációja a család. A 2007 és 2016 között érkezett bevándorlók 43,7 százaléka családi okokból ment Franciaországba, 31 százalékuk azért, hogy ott folytasson tanulmányokat, munkavállalási céllal azonban mindössze 9 százalék érkezett Franciaországba.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére